TRANSFERI

Turski mediji: Odbjegli dinamovac napokon je potpisao s Bešiktašem

Foto: Instagram

TURSKI mediji pišu da je saga odbjeglog dinamovca Ajdina Hasića (18) dobila epilog. Posljednjih mjeseci trajali su pregovori između Hasićevih predstavnika i Bešiktaša. Talentirani nogometaš trebao je potpisati ugovor u listopadu, kada je postao punoljetan, ali to se nije dogodilo.

Bešiktaš je 20. listopada dobio novog predsjednika, što je usporilo planove Hasiću i njegovim menadžerima. Na tu poziciju je izabran 60-godišnji Ahmet Nur Cebi.

Pregovori polučili rezultat

Nakon toga je uslijedio period pregovora. Hasićevi predstavnici su spustili svoja potraživanja na 1,7 milijuna eura, da bi se na kraju obje strane našle na pola puta.

Tako će Hasićev potpis profesionalnog ugovora istanbulski klub koštati 850 tisuća eura. Uskoro se očekuje i službena potvrda da je sve završeno.

Hasić će postati 14. stranac u Bešiktašu, što znači da će jedan od igrača koji ne posjeduju tursku putovnicu napustiti ekipu, a konačnu odluku o tome donijet će trener Abdullah Avci.

Pobjegao iz Dinama

Hasić je bio jedan od najvećih Dinamovih talenata. U listopadu pretprošle godine, prema informacijama s Maksimira, klub je igraču ponudio produljenje ugovora.

Budući da je Ajdin Hasić maloljetan, ugovor je trebao potpisati njegov otac. Da otac iz Bosne i Hercegovine ne bi trebao zbog dva potpisa putovati u Zagreb, Dinamovi čelnici poštom su mu na kućnu adresu poslali dva ugovora - prvi o raskidu aktualnog ugovora i drugi, novi ugovor.

Otac je potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir. Spomenutim potezom Ajdin Hasić postao je slobodan igrač sve do ovog potpisa. 

 

Pročitajte više