Transferi

Tuttosport: Zašto je Mandžukić otputovao u Zagreb?

Foto: Guliver Image/Getty Images

TRANSFER Marija Mandžukića u Katar još nije propao, ali je na čekanju, javlja Tuttosport.

Talijanski mediji sinoć su objavili da je 33-godišnji hrvatski napadač odustao od prelaska u Al Duhail. Navodno je posao propao zbog "ekonomskih nesuglasica u ugovoru igrača".

Podsjetimo, Mandžukić je u nedjelju viđen u Kataru, gdje je trebao potpisati bogat ugovor. Prvaku Italije trebalo je pripasti pet i pol milijuna eura odštete, a Hrvat je u godinu i pol trebao zaraditi oko 10,5 milijuna eura. Odnosno, imao bi godišnju plaću od sedam milijuna eura, milijun više nego u Juventusu.

"Dogovaramo posljednje detalje, ali transfer još nije dogovoren. Mario je u Kataru, riječ je o sjajnoj osobi i nogometašu. Drago nam je što smo ga imali posljednje četiri godine u momčadi. Nadam se da je sad sretan i da će uživati u novom iskustvu", rekao je Juventusov direktor Fabio Paratici u nedjelju.

Tuttosport danas javlja da je Mandžukić stigao u Zagreb i piše da je njegovo putovanje u glavni grad Hrvatske možda iz tehničkih razloga, kako bi izvadio neke papire koji su mu potrebni za Katar. U sljedećim satima Tuttosport očekuje da se službeno objavi da Mandžukić potpisuje za katarski klub ili da je transfer propao.

Ostali talijanski mediji pišu da u slučaju neuspješnih pregovora s Al Duhailom, ostaje mogućnost Mandžukićeva odlaska u Premierligu, u kojoj bivšeg hrvatskog reprezentativca želi dovesti Manchester United.

Pročitajte više