U 25 minuta isplaćeno svih 25 milijuna

NAJNOVIJE brazilsko čudo od djeteta u samo 25 minuta igre za najtrofejniji europski klub ikad pokazalo se kao najbolji potez Reala u posljednje vrijeme. Nakon što je Robinho u petak stigao u Madrid, gdje je dočekan kako i dolikuje jednoj takvoj nogometnoj veličini, sve oči bile su uprte upravo u njega.

Nedjeljni debi protiv Cadiza Robinho je odradio poput nogometnog cara, te je na najljepši mogući način opravdao i posljednji novčić uložen u njegov dugoočekivani dolazak. A svima je poznato kako i nije koštao baš malo, pa čak ni za slavni Real, kojeg trofeji unatoč plejadi najvećih i najskupljih imena već dugo vremena zaobilaze u velikom luku.

"Primera je dobila novog genija" i "Realov spasitelj Robinho" samo su neki od naslova u španjolskim medijima kojima je popraćena spektakularna igra mladog Brazilca. Robinho je bio najzaslužniji za pobjedu svog novog kluba u Cadizu, te je već u prvom dodiru s loptom "provozao" protivničku obranu.

Nakon njegovog proigravanja, Ronaldo je loptu dodao Raulu koji je postigao svoj prvi gol za prva tri Realova boda u novoj sezoni.

"Nisam mogao vjerovati što se zaista dogodilo. Bio je to moj debi iz snova. Nadao sam se da ću dobiti priliku protiv Cadiza, ali nisam znao da će to biti prilikom rezultata od 1:1. Da vam iskreno kažem, nakon Ronaldovog gola u trećoj minuti, bio sam potpuno siguran u našu pobjedu." - izjavio je Robinho za BBC netom nakon utakmice.

"Ulazak Robinha u igru 25 minuta prije kraja promijenio je tijek utakmice. Bez njegove pomoći ne bi uspjeli pobijediti vrlo dobru momčad Cadiza." - riječi su velikog Davida Beckhama.

Real je na kraju pobjedom od 2:1 upisao prva tri boda u novoj sezoni, no bez Robinha, kako tvde i mnogi igrači velikog španjolskog kluba, bodovi bi ipak bili upitni. Znači li to da će njegov dolazak zasjeniti dosadašnje napadačke zvijezde, naročito njegovog sunarodnjaka Ronalda, ostaje nam za vidjeti. U svakom slučaju, "ubojica dječjeg lica" pokazao se kao pravo osvježenje, ali i prava prijetnja svojim suigračima.

Nakon Owenovog odlaska gužva u Realovu napadu barem se malo smanjila, no Robinhov dolazak dovoljan je pokazatelj da opuštanja nema.

Priča ovog vrhunskog igrača počinje kao i većina brazilskih nogometnih priča iz predgrađa. Robinho je nekada bio toliko siromašan da si nije mogao priuštiti niti autobusnu kartu kako bi išao na treninge. Put bi mu plaćali susjedi, koje sad već planetarno popularani igrač nije zaboravio.

"Ne bježim od svog podrijetla i kraja u kojem sam se rodio. Svi smo bili siromašni, ali i sretni. Nije bilo zavisti i zlobe. Danas živim u Madridu, zarađujem 100 tisuća eura tjedno ali neću zauvijek ovdje ostati." - skromno je izjavio Robinho.

Broj 10 koji nosi na leđima nekada je pripadao velikom Figu, što ga tek dodatno motivira.

"Želio bih da Real ove sezone postane prvak Španjolske, kao što bih želio i da osvojimo Ligu prvaka. No, najviše od svega želio bih da postanem najbolji nogometaš na svijetu." - priznao je Robinho.

Koliko su njegove želje ostvarive, najbolje svjedoči izjava potpredsjednika Reala i nogometne legende Emilia Butraguena:

"Mali je već sada bolji nego što sam ja to ikad bio. Nas smo dvojica neusporedivi."

D.R.

Pročitajte više