U Hong Kong ipak idu i Dinamovci

NA TISKOVNOJ konferenciji održanoj u HNS-u Zlatko Kranjčar je objavio momčad koju će voditi u Hong Kong, a suprotno najavama na put će krenuti i Dinamovci Da Silva, Bošnjak i Zoran Mamić.

Hrvatski izbornik na konferenciji je kazao kako je Zorana Mamića stavio na listu i prije nego što je razgovarao s njegovim bratom Zdravkom Mamićem, te je dodao kako Mamićeva kvaliteta uopće nije niti je bila upitna.

Kranjčar je za Hong Kong pozvao: Butinu, Pletikosu, Didulicu, Roberta Kovača, Niku Kovača, Tudora, Šimunića, Tomasa, Tokića, Srnu, Šimića, Bošnjaka, Šerića, Babića, Jerka Leku, Ivana Leku, Kranjčara, Vranješa, Pršu, Klasnića, Mamića, Da Silvu, Pranjića i Petrića.

Kranjčar je izjavio kako očekuje da u Hong Kong neće putovati Šimunić, Robert Kovač, Tomas, Pranjić i Tudor.

Pretpozivi su uručeni Sabljiću, Neretljaku, Benku, Vukmanu, Bazini, Balatincu, Vugrinecu, Križanecu, Bjelanoviću i Budanu.

"Upitan je nastup šestorice, sedmorice igrača. Do konca tjedna dobit ćemo odgovore klubova, međutim bez obzira na sastav u kojem ćemo putovati uvjeren samo kako nećemo razočarati. Ozbiljno shvaćam nastup na tom turniru i vjerujem kako ćemo pružiti kvalitetnu igru." - istaknuo je Kranjčar.

Prvi nastup na turniru Hrvatska ima 29. siječnja protiv Južne Koreje, dok se u drugom susretu sastaju Hong Kong i Danska. Finale i susret za treće mjesto na rasporedu su prvog veljače. Okupljanje reprezentacije je 25. siječnja u Zagrebu, a na put se kreće dan kasnije. Povratak je drugog dana veljače.

"Razriješili smo sve dileme i sastanak je završio pozitivnim dogovorom," dodao je Kranjčar, te demantirao da pozivanje brata Zdravka Mamića, Zorana u reprezentaciju ima veze sa sastankom iz Rusanove.

"Zoran Mamić je bio i prije tog sastanka na popisu kandidata za reprezentaciju. Iza njega je odlična polusezona, on je nositelj igre Dinama i zaslužio je mjesto u nacionalnoj vrsti," zaključio je Kranjčar.

Nakon Carlsberg Kupa, hrvatsku vrstu 1. ožujka u Baselu očekuje ogled protiv Argentine, 21. svibnja je na rasporedu susret protiv Austrije, a 28. svibnja protiv Rumunjske. Između prvog i šestog lipnja postoji i mogućnost igranja utakmice protiv Paragvaja, Urugvaja, Kostarike ili Poljske.

Kranjčar je istaknuo kako će zbog prirode turnira u Hong Kong najvjerojatnije ići samo 20 igrača.

U Kući hrvatskog nogometa osim Zlatka Kranjčara riječ su dobili organizatori te učesnici bogatog programa kojeg HNS organizira. Radi se o edukacijskom seminaru pionira i kadeta HNL-a koji će se održati u Poreču između 7. i 12. siječnja, a kojem će nazočiti naši eminentni nogometni stručnjaci poput Jergovića, Jurčića, Pamića, Skočića, Ivankovića, Kranjčara, Novoselca i Frančića.

U Poreču će se održati i zimski kamp HNS-a, i ti u obliku selektivnih kampova za U-12, U-13, U-14 i U-15 reprezentacija, te kampovi za pripreme i formiranje reprezentacija U-16, U-17, U-18 i U-19 reprezentacija.

D.R.
Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više