U karijeri je osvojio sve, a sada će pokušati pomoći Salernitani da se spasi

Foto: EPA

JEROME BOATENG (35) će postati novi igrač Salernitane, a očekuje se da vijest postane službena u četvrtak. Bivši svjetski prvak s Njemačkom 2014. godine i dvostruki osvajač Lige prvaka te brojnih drugih trofeja s Bayernom trebao bi s posljednjom momčadi Serie A potpisati ugovor do kraja sezone i pomoći joj da se spasi od ispadanja.

Podsjetimo, u Salernitani igra hrvatski lijevi bek Domagoj Bradarić, a nedavno mu se pridružio i Toma Bašić, koji je zasada upisao dva nastupa. Momčad trenira legendarni Filippo Inzaghi. Pred njima je jako težak zadatak jer u ovom trenutku zaostaju šest bodova za zonom spasa na tablici, a njihove igre ne ulijevaju povjerenje.

Boateng u Salernitanu dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je još prošlog ljeta istekao ugovor u francuskom Lyonu, kojem se pridružio 2021. godine nakon što je deset sezona branio boje Bayerna i upisao 363 nastupa za bavarskog diva. Posljednji put je igrao još u lipnju prošle godine pa ostaje za vidjeti koliko može pomoći novoj momčadi.

 

Pročitajte više