TRANSFERI

U Poljskoj se upravo dogodio najčudniji transfer godine

Foto: Screenshot

PRIJELAZNI rok bliži se kraju, a iz Poljske nam je stigao najneobičniji transfer u 2020. godini.

Poljski sedmoligaš Weszlo doveo je 20-godišnjeg napadača Bonyangi Ituku Owea iz bivšeg afričkog prvaka Mazembea.

Naime, portal weszlo.com piše da je Owe sam pogurao transfer, javio se Weszlovom igraču iz Konga Fundambuu kojeg poznaje iz U-20 reprezentacije i pitao ga bi li bilo dobro slijediti njegov put.

Fundambu mu je nahvalio Weszlo i Owe, jedan od najvećih Mazembeovih talenata, sletio je u Poljsku. Smatra se da bez problema može igrati i u višim rangovima, pa čak i u prvoj ligi.

Za Weszlo je potpisao na pet godina, a Poljaci u svom tekstu objašnjavaju čitateljima što je to Mazembe te koliki su razmjeri ovoga transfera.

"Što je TP Mazembe za mladog Kongoanca? Kad bismo to nekako sve sastavili - vjerojatno im Mazembe predstavlja ono što je Juventus za mladog Talijana. Osvojili su 17 prvenstava, triput Ligu prvaka i prošle sezone su igrali u polufinalu. Mazembe je dominator, proždire cijelu zemlju, financijski, sportski i organizacijski briše svu konkurenciju."

Owe je 2019. inače potpisao ugovor kao jedan od najperspektivnijih igrača i na njega se računalo ozbiljno, no zbog jake konkurencije pao je u drugi plan i sada bi mogli skupo platiti grešku.

Iz Weszla pak poručuju kako su svjesni da se mladić neće dugo zadržati kod njih.
 

Pročitajte više