U pripremnoj utakmici Dinamo zgazio Aluminij 7:0

NA PRVOJ pripremnoj utakmici koja je odigrana u slovenskom mjestu Kidričevu, Dinamo je uvjerljivo svladao Aluminij rezultatom 7:0.

Igrač koji se na ovoj utakmici definitivno iskazao, te nagovijestio kako će baš on biti kralježnica Kužeovog sastava, bio je Ivan Bošnjak.

On je požrtvovnom igrom došao do hat-tricka, te je ostavio dojam prvog golgetera "Modrih" za predstojeću sezonu, iako se valja prisjetiti da je upravo Bošnjak bio najbolji igrač Dinama u prošloj sezoni, koja je završila nezapamćenim rezultatskim debaklom.

Ostali igrači svoj su dio posla također obavili i više no solidno. Tu posebice mislimo na Mitua i Pranjića, čije je dvostruko dodavanje u 25. minuti završilo atraktivnim udarcem sa dvadesetak metara, pa je osječki tandem tom majstoricom doveo Dinamo u vodstvo.

Drugi pogodak postigao je Bošnjak, a isti je igrač poentirao i sa bijele točke nakon rušenja Ljubojevića u kaznenom prostoru Aluminija.

U drugom poluvremenu Kuže je izmjenio sastav, pa su se među strijelce upisali Šarić, Zahora i Charles Patrick Gbeke.

Diego Cabrera ovu utakmicu nije odigrao jer nema dozvolu bolivijskog saveza, što je jako razljutilo navijače Dinama koji su stigli iz Zagreba da bi vidjeli Cabrerine mogućnosti.

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić bio je, za promjenu, iznimno dobro raspoložen pa ovog puta nije davao nikakve kritike, već je samo obavijestio novinare kako Cabrera stječe pravo nastupa za "Modre" 31. lipnja.

"Čuo sam se i s Argentincima koji su potvrdili da Bilos danas treba dobiti ispisnicu od Boce Juniors i kako sigurno dolazi u Zagreb. Znam također da se i Hajduk pokušava ubaciti u taj posao no, ako Bilos dođe u Hrvatsku, doći će jedino u Dinamo!" - izjavio je Mamić za Jutarnji list.

Trener Dinama Josip Kuže je nakon utakmice skupljao dojmove, te je naglasio kako mu je drago da je upoznao neke igrače u drugom svjetlu. Pri tome je mislio prvenstveno na Šarića i Chagu, dok je za Bošnjaka rekao tek kako je taj igrač jaka Dinamova figura.

Pročitajte više