U Splitu sinoć privedeno 58 navijača

IAKO nogometna utakmica Hajduk - Dinamo sinoć nije odigrana, zabilježen je veći broj navijačkih izgreda nakon napuštanja stadiona pri čemu su četiri osobe lakše ozlijeđene, a privedeno je ukupno 58 osoba od kojih 32 navijača Hajduka i 26 Dinama, izvjestila je danas PU splitsko dalmatinska.

Jedan se incident dogodio jučer oko 17.30 sati na brzoj cesti Solin - Klis gdje su navijači Hajduka zaustavili HŽ-ov kombi sa zagrebačkom registracijom. Torcidaši su mislili da je riječ o Dinamovim navijačima pa su palicama porazbijali stakla na kombiju te su nogama oštetili karoseriju vozila.

U središtu Splita je oštećeno sedam vozila, od kojih pet policijskih, dvije trgovine, te vrata na pravoslavnoj crkvi na kojima su razbijena stakla.

Četiri osobe zadobile su tjelesne ozlijede. Dvije su lakše ozlijeđene, a dvije su zatražile pomoć na Hitnom kirurškom prijamu splitske Kliničke bolnice zbog udarca nepoznatim predmetom u glavu na stadionu, među njima i jedan zaštitar. Ozljede nisu teške, doznaje se u bolnici, i nakon medicinskog zbrinjavanja pušteni su kućama.

U naguravanju s policijom ozljeđena je i jedna mlađa djevojka, navijačica zagrebačkog Dinama. Ona je nakon incidenta prebačena u KB Split gdje joj je pružena medicinska pomoć.

Splitska je policija izgrednike prekršajno prijavila prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, narušavanja javnog reda i mira te prema Zakonu o osobnoj iskaznici. Tri su osobe kazneno prijavljene zbog posjedovanja droge.

Petorica su navijača zadržana zbog ranije izrečene zaštitne mjere koja im priječi pristup sportskim natjecanjima.

Navijači Dinama, koji su u Split došli uglavnom organizirano autobusima, stadion su napustili u pratnji policije, koja ih je prepratila do naplatnih kućica na autocesti Split - Zagreb u Dugopolju, odakle su, također uz policijsku zaštitu, nastavili put do odredišta.

Foto: FAH

Pročitajte više