FINALE LIGE PRVAKA

U zadnjoj sekundi igrači Liverpoola bacili su se na njega jer im je donio naslov

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je novi osvajač Lige prvaka, a prema mnogima najveći junak u njihovoj velikoj pobjedi bio je fenomenalni golman Allison Becker.

U trenucima kada je Tottenham lovio izjednačujući pogodak, Brazilac je sjajnim intervencijama odbijao sve pokušaje Spursa. Origi je potom potvrdio pobjedu golom za 2:0. Kako ne bi bilo nervoze na kraju, Allison je u sudačkoj nadoknadi obranio još nekoliko pokušaja igrača Tottenhama.

Koliko je njegova izvedba značila Liverpoolu, dovoljno govori reakcija njegovih suigrača koji su potrčali u njegov zagrljaj odmah nakon susreta i bacili se na Brazilca. Nakon što je Loris Karius u finalu Lige prvaka prošle godine protiv Reala svojim kiksevima oduzeo naslov Liverpoolu, Allison Becker jedan je od najzaslužnijih što su Redsi ovoga puta uzeli naslov. 

Allison je prošlog ljeta stigao iz Rome u Liverpool za 62,5 milijuna eura. U tim trenucima bio je najskuplje plaćeni svjetski golman, a kasnije ga je prestigao Kepa Arrizabalaga kojeg je Chelsea platio više od 70 milijuna.

Pročitajte više