HRVATSKA U-19 REPREZENTACIJA

U-19 reprezentacija pobijedila Island i došla korak bliže Euru. Igrač Bayerna junak

Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

HRVATSKA U-19 reprezentacija, koju vodi Joe Šimunić, ostvarila je prvu pobjedu u elitnoj rundi kvalifikacija za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati ove godine u Slovačkoj. S 2:1 bila je bolja od Islanda na stadionu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu.

Junak utakmice bio je Gabrijel Vidović, 18-godišnji napadač minhenskog Bayerna. Asistirao je kod oba pogotka Hrvatske. Hrvatska je povela pogotkom Lokomotivinog Luke Stojkovića u 13. minuti, ali su Islanđani preko Óskarssona izjednačili do poluvremena. Drama je dosegnula vrhunac kad je u 72. minuti sudac poništio gol Hrvatskoj i pokazao na bijelu točku, ali je islandski golman skinuo udarac Dinamovom Bartolu Barišiću.

Ipak, dvije minute kasnije pada odlučujući gol. Barišić je uposlio Vidovića koji je probio stranu i odigrao povratnu loptu, a Osijekov Ivan Cvijanović je iz odbijanca uspio gurnuti loptu preko crte. Hrvatska je tako na najbolji mogući način otvorila elitnu rundu kvalifikacija.

26. ožujka igra s Rumunjskom, a tri dana kasnije s Gruzijom. Pobjednik skupine osigurat će plasman na Euro koji se održava od 20. srpnja do 2. kolovoza. Hrvatska je do ove faze stigla tako što je osvojila skupinu ispred Škotske, Armenije i Gibraltara.

Pročitajte više