U21 HRVATSKA - DANSKA

U21 HRVATSKA - DANSKA 1:0 Bašić slomio Dance u posljednjoj provjeri za Euro

Screenshot: Youtube

HRVATSKA U21 reprezentacija pobijedila je Dansku 1:0 u posljednjem pripremnom ogledu uoči odlaska na Europsko prvenstvo, koje će se od 16. do 30. lipnja održati u Italiji i San Marinu.

Čovjek odluke bio je bivši hajdukovac Toma Bašić, koji je postigao jedini pogodak na utakmici duboko u sudačkoj nadoknadi. Veznjak Bordeauxa probio je dansku obranu na mišiće i prekrasno pogodio za odlazak Hrvatske na europsku smotru s pobjedom.

Sjajna predstava Hrvatske i ozljeda Dinamova veznjaka

Izabranici Nenada Gračana bili su bolji tijekom većeg dijela susreta, napadali su i stvarali šanse, ali danski čuvar mreže Iversen nije morao vaditi loptu iz mreže čitavih 90 minuta, no kapitulirao je u samoj završnici. Raspoloženi su bili i Marin Jakoliš, Nikola Moro i Robert Murić, a ono što zabrinjava je ozljeda Ivana Šunjića.

Naime, veznjak Dinama dobio je težak udarac u gležanj u 38. minuti, nakon čega je u suzama napustio travnjak. Još se ne zna koliko je ozbiljna ozljeda Šunjića koji je sigurno jedan od važnijih Gračanovih igrača.

"Bitna pobjeda za samopouzdanje. Bilo nam je važno odigrati ovakvu utakmicu da vidimo u kakvom smo stanju. Dečki su se borili, to im se na kraju vratilo", kazao je izbornik Gračan odmah nakon pobjede pa prokomentirao goruće pitanje.

"Vjerujem da će sve biti u redu. Nije izgledalo dobro na poluvremenu u svlačionici, ali Ivan je veliki karakter i nadam se da će biti spreman za Euro", kratko je dodao.

Hrvatske nogometaše na Euru čeka "skupina smrti" s Francuskom, Engleskom i Rumunjskom.

Pročitajte više