EURO U-21

U-21 ŠPANJOLSKA - FRANCUSKA 4:1 Olmo zabio, moćna Furija u finalu Eura za mlade

Foto: Getty Images

ŠPANJOLSKA je u polufinalu Europskog prvenstva do 21 godine slavila protiv Francuske s 4:1, a sjajnu partiju odigrao ja Dani Olmo iz Dinama koji je i zabio treći pogodak Furije. 

>>> Nezaustavljivi Dani Olmo majstorski zabio i Francuskoj u polufinalu U-21 Eura

>>> Olmo briljira na U-21 Euru, Twitter luduje: "Sramota da ne igra u La Ligi"

Francuzi su poveli preko Matete (16, pen), a za Španjolce je izjednačio Roca (28), a potom je Oyarzabal iz penala u petoj minuti sudačkog dodatka doveo Furiju do preokreta. Na 3:1 povećao je u 47. minuti igrač Dinama Dani Olmo, a Mayoral (67) diže na 4:1 i uvjerljivu pobjedu mladih Španjolaca. 

Olmo je briljirao cijeli susret, na početku je zamalo iznudio kazneni udarac nakon prodora u kaznenom prostoru, ali sudac nije pokazao na bijelu točku iako se činilo kao da je branič Francuske igrao rukom.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Nakon toga je dvaput bio jako blizu da asistira petom, a, naravno, upisao se i u strijelce kada je sjajno ispratio akciju i samo pospremio loptu u mrežu. Došao mu je taj pogodak kao nagrada za sve što je napravio ranije. 

Ranije su do pobjede stigli i Nijemci koji su slavili protiv Rumunjske nakon preokreta golovima Nadiema Amirija (21, 90+2) i Gian-Luce Waldschmidta (51, pen, 90), dok su Rumunji odigrali izvrsno prvo poluvrijeme i vodili pogocima Georgea Puscasa (27, pen, 44).

Polufinalisti ovog EURA izborili s plasman na Olimpijske igre 2020 u Tokiju. Finale se igra u nedjelju. 

Spain U21 - France U21 Rezultati uživo

Pročitajte više