EURO U-21

Mlada hrvatska zvijezda: Ne znam zašto nisam igrao na Euru

Mlada hrvatska zvijezda: Ne znam zašto nisam igrao na Euru
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

MLADA Hrvatska reprezentacija sinoć je odigrala 3:3 s Engleskom u nebitnoj utakmici za plasman, a Gračan je priliku na tom susretu dao i nekim imenima koja dosad nismo vidjeli na prvenstvu kao što su Marijan Čabraja i Lovro Majer. Jedan od onih koji nije dobio ni minute, a nadao se nastupu, svakako je Toma Bašić iz Bordeauxa. 

>>> Gračan: Mi smo svjetski prvaci kad od uspjeha radimo neuspjeh

"Ne znam zašto nisam igrao, igrao sam protiv Danske, dao sam sve od sebe, ne znam jel' mi je izbornik nešto tu zamjerio, ne bih ulazio u to. Dao sam odlučujući gol, igrač sam koji bi mogao preokrenuti neke utakmice, iskoristiti neke šanse. Da sam ja igrao protiv Rumunjske, ili netko drugi još... Govorim sad individualno. Kao što sam protiv Danske odlučio, nikad se ne zna. Ali život ide dalje, ovo je samo škola. Probat ću izvući najbolje iz ovog", rekao je Bašić za HRT.

Ista sudbina zatekla je Kristijana Bistrovića iz CSKA Moskve i Adriana Šempera iz Chieva koji sjajnog igraju u svojim klubovima, ali kod Gračana nisu dobili ni minute. 

"Pošto sam cijeli turnir odgledao s klupe, mogu reći da smo imali pristup kao zadnje dvije utakmice, bilo bi puno bolje. Meni je žao što nisam mogao pridonijeti ekipi, no poštujemo odluku trenera. Idemo sad svi svojim klubovima, isto mi je žao i zbog Bistrovića i Šempera, kao treći golman, da nismo osjetili kako je to igrati na Europskom prvenstvu", rekao je Bašić pa zaključio:

"Ne želimo praviti dramu, želim se nametnuti za A reprezentaciju, igram u Ligi petica, jednoj od najjačoj ligi petica. Imam tamo nešto pokazati". 

Gračana je ranije kritizirao i Majer koji je priliku dobio tek u posljednjoj utakmici na Euru istaknuvši kako je očekivao više, a izbornik je pojasnio da je Majer dobar kad je zdrav, ali ne može uvijek igrati. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara