Ubojica Milana u akciji: Pogledajte Icardijevo kretanje za pobjednički gol

Screenshot

PRIJE GODINU DANA uništio je Milan hat-trickom, srušio Zlatanov rekord i sve to proslavio kao Messi. Pri tome je posebno oduševio time što je dva od tri gola postigao tako da si ih je sam stvorio iz doslovno ničega, dok je treći zabio iz naizgled lake, ali zapravo iznimno teške pozicije.

Fascinantno je kako golove za najslađu Interovu pobjedu stvara sam, tako da uzima lopte, trpi prekršaje, odigrava duple pasove, koje zatim pretvarao u golove, pisali smo tada oduševljeni golovima, ali prije svega načinom na kojih ih Mauro Icardi sam sebi priprema

Godinu dana nakon što je Interu donio pobjedu nad Milanom 3:2 tako da je svoj treći gol zabio iz penala u zadnjoj minuti, Icardi će još dramatičnije poentirati za novu tijesnu pobjedu nad najvećim rivalom.

U drugoj od tri minute sudačke nadoknade, pri rezultatu 0:0, Vecino je odlično centrirao s desne strane, a Icardi pobjegao čuvaru Musacchiju i s pet metara zabio glavom ispred Donnarumme. 

Lijep gol, ali opet su od nedvojbeno atraktivnog načina na koji je zabio, još impresivnije Icardijeve predradnje. 

Postavljanje, praćenje lopte i suigrača. Čekanje u pravom trenutku, pa jednako pravovremen trk. Eksplozivnošću je tako dobio prednost pred čuvarom, a kada ga je ovaj sustigao, vještinom ga je zaobišao i onda kruna golgeterskog posla, odlična egzekucija.

Završna scena je trijumfalno likovanje. Gol za dramatičnu pobjedu Intera nad Milanom, slavi na ogradi tribine navijača Rossonera:

Pročitajte više