Udarac Nike Kranjčara uništio karijeru Scottu Carsonu

SCOTT CARSON prije hrvatskog gostovanja na Wembleyju imao je status najveće vratarske nade na Otoku koja je trebala suvereno čuvati gol iduće generacije engleskih reprezentativaca, ali posljednjih mu mjeseci ništa ne polazi za rukom.

Liverpoolov vratar na posudbi u Aston Villi uspio se izvrsnim igrama nametnuti bivšem izborniku Steveu McClarenu i zaslužiti "jedinicu" uoči vjerojatno najvažnije utakmice koju su Englezi odigrali u ovom tisućljeću. Ishod je svima dobro poznat.

Mladi Carson od tog se šoka nije uspio oporaviti, zaredao se niz loših nastupa, a suparničke su lopte sve češće počele odsjedati u mreži Aston Ville. Dok trener Martin O`Neill napokon nije izgubio strpljenje.

Jedan od najboljih engleskih trenera koji se prije dovođenja Fabia Capella smatrao i najizglednijim kandidatom za izborničku funkciju agentu 22-godišnjeg vratara kazao je kako vjeruje da je Carson preskup. 9 milijuna eura je suma koju Aston Villa ne želi platiti pa se Carson već priprema za povratak na Anfield.

No, sasvim je jasno kako u Liverpoolu za njega nema mjesta. Rafa Benitez sasvim sigurno neće s gola ukloniti Pepea Reinu jer je poznato kako trener Redsa bespogovorno vjeruje svom sunarodnjaku pa je za pretpostaviti kako Carsona na ljeto čeka nova posudba ili čak transfer u neki manje profilirani klub s obzirom da i Liverpoolu postaje sve jasnije kako u rukama ne drže ponajboljeg mladog vratara Premiershipa, kao što se nekad činilo.

Martin O`Neill tako je već u potrazi za zamjenama, a trener Aston Ville navodno je bacio oko na znatno jeftinije, ali prema njemu i kvalitetnije vratare Brada Guzana iz SAD-a i Tottenhamovog Paula Robinsona.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više