Udruga navijača Dinama: Ne krećemo ni u kakve obračune!

UDRUGA navijača Dinama obratila se medijima kako bi opovrgnuli napise da oni stoje iza napada koji se dogodio noćas u Dubravi, te poručuje da ne kreću u osvetnički pohod zbog ubojstva Frane Despića, navijača Dinama, koji je u subotu ubijen nožem u zagrebačkom parku ribnjak.

Udruga navijača Dinama  u priopćenju navodi da su se u ovoj posljednjoj priči našli ničim izazvani, zbog navodnog e-maila u kojem Bad Blue Boysi pozivaju na nasilje i obračunavanje sa ostalim subkulturnim skupinama u gradu. Udruga upozorava da je autor "vjerojatno pubertetlija koji u zenitu svoje faze odrastanja, ponesen vašim medijskim stvaranjem napetosti, odlučio skriven iza svog ekrana krenuti u konačne obračune". Udruga navijača Dinama čak kaže da nije isključena situacija da su mediji sami kreirali takav mail, u nedostatku tema.

Udruga navijača Dinama upozorava da je u vrijeme modernih tehnologija svatko u par mogućnosti otvoriti mail adresu i sa nje pozivati na nasilje.

"Mladi život je izgubljen, i nikome nije niti na kraj pameti ići u osvete i nastavljati nasilje, tugu i smrt koja nas je snašla. Udruga navijača Dinama se ograđuje i osuđuje incident u Dubravi, još jednom ponavljamo da u nikakve obračune ne krećemo!", poručuju iz Udruge navijača Dinama.

"Naša bitka biti će u subotu navečer na tribinama, gdje ćemo kao i nebrojeno puta dosada naš klub odvesti u nove pobjede, a vas novinare molimo da nas ostavite na miru, da živimo i iskazujemo svoju ljubav prema jedinoj stvari kojom smo zaokupljeni, a to je Dinamo!", stoji an kraju priopćenja Udruge navijača Dinama.

D.M.
Foto: I.L.

Pročitajte više