UEFA odbila žalbu Xaviera

EUROPSKA nogometna federacija (UEFA) odbila je žalbu braniča portugalske reprezentacije i Middlesbrougha, Abela Xaviera, koji je suspendiran na 18 mjeseci zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu.

UEFA je primila njegovu žalbu, međutim nije je uvažila. Portugalac sada ima rok od deset dana za žalbu Međunarodnom sportskom arbitražnom sudu u Lausanni (CAS).

Xavier je bio pozitivan nakon dvoboja prvog kola Kupa UEFA protiv grčkog Xanthija, a nakon što je i drugi pregled pokazao tragove steroida dianabola, UEFA ga je suspendirala.

Xavier je rođen u Mozambiku, a nogometni put započeo je u Estreli Amadori (1990-1993). Potom je dvije sezone igrao za Benficu, a jednu u Bariju. Od 1996. do 1998. godine bio je član Real Ovieda, iduća stanica bio je PSV Eindhoven, gdje je proveo jednu sezonu, a od 1999. do 2002. igrao je u Evertonu.

Dvije sezone proveo je u gradskom suparniku Liverpoolu, a zatim su uslijedile kratke avanture u Galatasarayu, Hannoveru 96 i Romi.

U zadnje tri sezone odigrao je svega 20-tak službenih utakmica i karijeru je pokušao spasiti dolaskom u Middlesbrough. Za Boro je potpisao ugovor na jednu sezonu s tjednom plaćom od 25.000 funti.

Pročitajte više