UEFA suspendirala hrvatskog suca Šetku do ljeta 2011.

HRVATSKOG nogometnog suca Tomislava Šetku UEFA je suspendirala do ljeta 2011. godine zbog kontakata sa skupinom bliskom braći Šapina.

Đakovački sudac trebao je uz Ivana Bebeka suditi utakmicu Europske lige između Ajaxa u Juventusa, ali je UEFA od HNS-a zatražila da umjesto njega pošalju drugog suca. Čast je pripala Željku Grgecu.

Hrvatski nogometni savez obrazložio je promjenu Šetkovom bolešću, a istina je da je hrvatski sudac imao razgovor s inspektorima UEFA-e, piše Slobodna Dalmacija.

"Nije nam bila namjera niti smo mogli tako nešto zataškati", poručili su iz hrvatske krovne nogometne organizacije. Demantirali su i da je "slučaj Šetka" razlog što Hrvatska neće imati suca na SP-u u Južnoafričkoj republici, te da su dali maksimalnu potporu Bebeku u nastojanju da se probije na veliko natjecanje.

U petak navečer u HNS je stigla odlika UEFA-e da suspendira Šetku do 30. lipnja 2011. godine zbog navodnih kontakta koje je imao sa skupinom iz Berlina koju su predvodila braća Šapina, osumnjičena za namještanje utakmica u njemačkim ligama. Kazna se odnosi na sva natjecanja pod okriljem UEFA-e.

"Šetka se ne tereti izravno, nego zato što je imao kontakte koje nije smio imati. Cijeli tekst odluke Disciplinske komisije UEFA-e trebali bi dobiti do utorka", kazao je Zorislav Srebrić.

Pročitajte više