UFC 101: Anderson Silva dokazao da je trenutačno svjetski broj 1

I DALJE se sumiraju dojmovi UFC-ovog 101. turnira koji se u noći sa subote na nedjelju održao u Philadelphiji. I ovaj je turnir porušio sve rekorde gledanosti kada su u pitanju mješoviti borilački sportovi. U dvorani Wachovia Center spektakl je uživo pratilo više od 17 tisuća gledatelja, a zarada je prešla vrtoglavih 3,5 milijuna dolara.

Kad se priča o borbi koja je obilježila prekjučerašnju večer, uglavnom se priča o impresivnom nastupu Andersona Silve. UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji u velikom je stilu napravio izlet u poluteškaške vode nokautiravši bivšeg UFC-og vlasnika pojasa Foresta Griffina već nakon 3 minute i 23 sekunde. Brazilac je tako suvereno odradio borbu da je Amerikanac u te tri minute, u kojima je čak tri puta završavao na podu kao posljedica udaraca, izgledao kao poptuni amater.

Odmah po završetku meča odjurio je u ambulantu jer mu je Silva silovitim krošeom uspio polomiti vilicu i oštetiti ušni bubnjić. Nakon što je pokorio srednju kategoriju gdje apsolutno nema nikakvu konkurenciju, Brazilac ozbiljno razmišlja o ostanku među većim momcima. O tome je otvorenu progovorio njegov menadžer, a direktor UFC-a Dana White objeručke je prihvatio njegov prijedlog.

Nitko ne sumnja da bi se Brazilac uspješno nosio i s težom konkurencijom, no u cijeloj priči ipak postoji jedan problem. Vlasnik pojasa je Lyoto Machida koji je Silvin veliki prijatelj i teško je očekivati da bi njih dvojica ušla u ring. "Poput braće smo" , rekao je nekoliko puta Silva...

Penn obranio naslov

Brazilac je tako pomalo zasjenio obranu naslova u lakoj kategoriji B.J.Penna. Amerikanac se četiri runde mučio (iako je bio nadmoćan) protiv vrlo solidnog Kennyjaa Floriana da bi mu se na koncu ipak uspio popesti na leđa i ugušiti ga "rear naked chokeom."

Sljedeći UFC-ov 102. event na rasporedu je 29. kolovoza u Portlandu, a u borbi večeri vidjet ćemo okršaj dvije MMA legende - Randyja Couturea i Minotaura Nogueire.

Rezultati:

B.J. Penn - Kenny Florian
Penn, Gušenje R4

Anderson Silva - Forrest Griffin
Silva, KO, R1

Amir Sadollah - Johny Hendricks
Hendricks, TKO, R1

Kendall Grove - Ricardo Almeida
Almeida, Jednoglasna odluka sudaca

Josh Neer - Kurt Pellegrino
Pellegrino, Jednoglasna odluka sudaca

Shane Nelson - Aaron Riley
Riley, Jednoglasna odluka sudaca

Tamdan McCrory - John Howard
Howard, Podijeljena odluka sudaca

Thales Leites - Alessio Sakara
Sakara, Podijeljena odluka sudaca

Matt Riddle - Dan Cramer
Riddle, Jednoglasna odluka sudaca

George Sotiropoulos - George Roop
Sotiropoulos, Poluga R2

Jesse Lennox - Danillo Villefort
Lennox, TKO, R3

Pročitajte više