Ugarković nakon pozivanja Sharbinija u repku: Čestitamo!

NIMALO ne čude reakcije javnosti i novinara koji (većinom) kreiraju stav iste, nakon što je hrvatski izbornik Slaven Bilić objavio konačni popis putnika za EP. Nisu sporna imena na popisu "23 sigurna" koja će Bilić 7. lipnja prijaviti Uefi, već pozivanje Anasa Sharbinija, koji će uz Manuela Pamića putovati kao back-up. Iako najvjerojatnije na Euru neće odigrati ni minute, Bilićeva pozivnica veliki je podstrek mladom "riječkom" paru za njihove karijere.

No, dok se na pozivnicu Manuelu Pamiću, lijevom beku Red Bull Salzburga, gleda blagonaklono, Sharbinijeva participacija u Bilićevim Euro redovima izazvala je kontroverze, obzirom na prijateljski odnos koji izbornik njeguje s Sanjinom Ugarkovićem, menadžerom koji skrbi o karijeri talantiranog riječkog nogometaša.

Dakako, mnogi su Bilićevu odluku dočekali na nož zbog niza disciplinskih penala koje je Sharbini priuštio izborniku mlade reprezentacije Draženu Ladiću. No, Bilić tvrdi da će mladog veznjaka dovesti u red, uz napomenu da je Sharbini izuzetno potreban hrvatskoj reprezentaciji.

Sharbinijev zastupnik Sanjin Ugraković već duže vrijeme skrbi i o karijeri Darija Kneževića, stopera Livorna za čijim uslugama vlada interes jakih talijanskih i bogatih ruskih klubova. Kada je Knežević pozvan u hrvatsku reprezentaciju, vladalo je slično ozračje, ali je Dario vrlo brzo opravdao Bilićev poziv.

Mnogi ne dvoje da je Sharbini također sposoban opravdati izbornikovo povjerenje, ali još uvijek ne mogu zaboraviti ekscese koje je priredio izborniku Ladiću.

Sharbinijev menadžer ne dvoji da je riječki kapetan spreman za tešku nacionalnu zadaću, a nakon neugodnih komentara na Bilićevu odluku, Ugarković je imao samo jednu poruku; "Čestitamo!"

"Čestitam primarno Anasu koji je svojim igrama zaslužio poziv u reprezentaciju, njegovom ocu Jamalu,predsjedniku Ježiću - mom partneru u projektu, zatim izborniku Biliću i njegovom stručnom stožeru koji su prepoznali njegov talent, Anasovom osobnom treneru Daliboru, zatim Marinku Koljaninu koji nikada nije sumnjao, Zlatku Daliću te, naravno, i izvornom gospodinu čestitamo, Zorislavu Srebriću." - zadovoljan je Ugarković.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više