"Izvisili" Vranješ, Mandžukić i Balaban, kao back-up putuju Sharbini i Pamić!

IZBORNIK Slaven Bilić nakon potpisivanja friškog ugovora s HNS-om izreferirao je konačni popis putnika za Euro.

Iako se glavnina putnika već otprije znala, treba istaknuti da Euro definitivno neće vidjeti Jurica Vranješ, Mario Mandžukić i Boško Balaban, dok je popisu od 23 reprezentativca Bilić prema najavama priključio dvojicu mladih igrača - Manuela Pamića i Anasa Sharbinija.

Očekivano, na Bilićevom popisu nema ni Marka Babića, kao ni momaka s statusom vječnih pretpozivnika; Marina Skendera i Dina Drpića.

Vratari Stipe Pletikosa, Vedran Runje i Mario Galinović, pa oktet iz zadnje linije u sastavu Robert Kovač, Dario Šimić, Danijel Pranjić, Dario Knežević, Josip Šimunić, Hrvoje Vejić, Vedran Ćorluka i Nikola Pokrivač (među kojima su neki igrači iskoristivi i u veznom redu), opjevana sredina koju čine Niko Kranjčar, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Niko Kovač, Jerko Leko, Darijo Srna i Ognjen Vukojević te napadači Ivan Klasnić, Igor Budan, Mladen Petrić, Ivica Olić i Nikola Kalinić - čine konačni popis od ukupno 23 igrača koji će sigurno predstavljati Hrvatsku na EP-u u Austriji i Švicaraskoj.

Anas Sharbini i Manuel Pamić čine par izvan konkurencije koji na Euro tvrdi izbornik, ne putuje jer ekipi nedostaju sparing partneri za trešetu i briškulu, već kao back-up u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija u vidu najdeficitarnijih pozicija u momčadi.  Manuel Pamić, lijevi bočni Red Bull Salzburga koji je klubu s Kantride donio rekordnu odštetu u povijesti, sasvim očekivano se našao u Bilićevim redovima kojima nedostaje ljevaka (klasični ljevaci su samo Pokrivač, Šimunić i Pranjić).

No, kontroverze će svakako izazvati pozivanje Anasa Sharbinija, o čijoj nogometnoj karijeri skrbi Sanjin Ugarković, veliki prijatelj Slavena Bilića. Izbornik je u startu naglasio da Sharbini na Euro putuje jer je izuzetno potreban hrvatskoj reprezentaciji, a ne zbog pitanja koja se nameću obzirom na nekadašnju suradnju Ugarkovića i Bilićevog brata Domagoja u menadžerskim poslovima i na njihovo međusobno prijateljstvo.

"Nećemo zaboraviti što je Sharbini napravio izborniku mlade reprezentacije Draženu Ladiću i zbog toga će dobiti jezikovu juhu. No, Sharbini je ovoj reprezentaciji itekako potreban." - istaknuo je Bilić.

Osvrnuo se Bilić i na sasvim očekivano izostavljanje mladog Hajdukovog napadača Ante Rukavine "koji je kasno proradio, ali će stručni stožer na njega itekako računati u budućnosti."

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara