Ujutro letio iz Obale Bjelokosti u Španjolsku, navečer izbacio Barcelonu iz kupa

Foto: EPA

ATHLETIC BILBAO izbacio je Barcelonu iz Kupa kralja pobjedom 4:2 nakon produžetaka na domaćem terenu. Jedan od junaka baskijske momčadi bio je ganski ofenzivac Inaki Williams (29), koji je zabio za 3:2 u produžecima. No osim gola, Inaki je uoči meča napravio još jednu veliku stvar. Jučer ujutro letio je iz Obale Bjelokosti u Španjolsku, a već navečer je stigao na utakmicu te zaigrao od 60. minute.

Letio 12 sati

Inaki je u ponedjeljak navečer igrao utakmicu Gane i Mozambika (2:2). U utorak je iz Obale Bjelokosti krenuo za Španjolsku, a let je trajao 12 sati. U Bilbao je stigao u srijedu oko 11 ujutro, a desetak sati kasnije zaigrao je u važnoj utakmici te zabio ključan gol. "Volio bih popiti par piva s dečkima, ali sam umoran. Idem doma", rekao je nakon Barcelone.

Stigao na utakmicu i postao junak

Inaki je nastupao za Ganu na Afričkom kupu nacija, no njegova je reprezentacija ispala u skupini, iako je bila jedan od favorita turnira. Potom je požurio u Bilbao, a takav mu se pristup isplatio. Pomagao je klubu u plasmanu u polufinale. Baski su poveli već u 1. minuti golom Gorke Guruzete, ali je Barcelona preokrenula preko Roberta Lewandowskog u 26. i Laminea Yamala u 32. minuti. 

Bilbao izborio polufinale

Izjednačenje Athleticu donio je Oihan Sancet u 49. minuti, a regularni dio utakmice završen je 2:2. To je značilo da će se igrati produžeci, a u njima su Barcelonu srušila braća Williams. U 107. je novo vodstvo Athleticu donio Inaki, a u posljednjoj minuti drugog produžetka konačnih 4:2 postavio je Nico.

Pročitajte više