LIGA PRVAKA

Ukrajinski mediji: Šahtar se nije znao nositi s Dinamom

Foto: EPA

UKRAJINSKI mediji s dozom razočaranja izvještavaju o remiju Šahtara i Dinama (2:2) u trećem kolu Lige prvaka.

Prvak Ukrajine poveo je preko Konopljanke u 16. minuti. Izjednačio je Olmo u 25, a Oršić je preokrenuo iz penala u 60. minuti. Preživio je Šahtar dvije vratnice (Oršić i Olmo) i uspio izbjeći poraz golom Dodoa u 75. minuti. Međutim, hrvatski prvak je u boljoj situaciji uoči njihovog novog dvoboja na Maksimiru 6. studenog.

"Šahtar se spasio poraza od Dinama", ističe Football, koji je posebno apostrofirao veliku pogrešku iskusnog golmana Pjatova, koji je srušio Gavranovića u petercu i napravio penal. 

"Bila je ovo utakmica koja može odlučiti o tome tko će kao drugi proći dalje iz skupine C. Međutim, Šahtar ni kod kuće nije mogao pobijediti Hrvate", konstatira Telegraf, uz napomenu da će Šahtar priliku za popravni imati baš na Maksimiru za 15 dana. 

"Šahtar se nije znao nositi s hrvatskim prvakom, koji se iz Ukrajine vraća s velikim bodom, a do 15 minuta prije kraja zasluženo je u rukama imao i pobjedu", priznaje Espreso, koji također spominje Pjatova kao tragičara i napominje da je penal za Dinamo bio čist.  

"Šahtar protiv Dinama nije mogao bolje od mršavog remija", zaključuje Ukrinform. 

 

Pročitajte više