KORONAVIRUS U SPORTU

Dvojac iz HNS-a dijelio medalje i grlio igrače, a morao je biti u samoizolaciji

Foto: HNTV Screenshot

SINOĆNJE finale domaćeg prvenstva u futsalu donijelo nam je novog prvaka. Olmissum je prvi put u svojoj povijesti uzeo naslov i to u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni. 

Da se nakon utakmice ne priča samo o futsalu, pobrinuli su se dužnosnici HNS-a Boris Durlen i Romeo Čižmešija. Članovi HNS-ove komisije za mali nogomet su nazočili utakmici između Universitasa i Murtera prije osam dana u razigravanju za prvu ligu. Nakon utakmice jedan igrač Murtera pokazao se pozitivnim na koronavirus.

Bili su u bliskom kontaktu

Zbog toga je Nastavni zavod za javno zdravstvo propisao samoizolaciju od dva tjedna za sve one koji su bili na utakmici: igrače, novinare, ali i dužnosnike. Durlen koji je bio delegat na toj utakmici te Čižmešija koji je bio zadužen za novinarske akreditacije odlučili su zanemariti dobivene upute, ali i javnu sigurnost te su otputovali u Makarsku na finale prvenstva.

Durlen i Čižmešija nisu bili samo prisutni u dvorani nego su nakon kraja utakmice bili u bliskom kontaktu s igračima na terenu, a sudjelovali su i u ceremoniji dodjele medalja.

Podsjećamo, Index je jučer kontaktirao Ilu Topuzovića, predsjednika Komisije za mali nogomet, koji je rekao kako nije bilo preporuka za testiranje igrača.

Pročitajte više