LIGE PETICE

Umtiti se rasplakao na sastanku s predsjednikom Barcelone

Foto: Imago Sports/Guliver

SASTANAK koji su prošlog mjeseca u Barceloni održali predsjednik kluba Joan Laporta, potpredsjednik Rafa Yuste, sportski direktor Mateu Alemany i Samuel Umtiti uključivao je i suze igrača kojeg je klub u tom trenutku tjerao na transfer.

Niti Barcino čelništvo niti trener momčadi Ronald Koeman nisu računali na Umtitijev ostanak u klubu. Nudio mu se raskid ugovora s višemilijunskom otpremninom, no Umtiti je takvu ideju odbacio, baš kao i nekoliko ponuda koje su pristigle za njega u klub. Bio je odlučan u namjeri da se nametne treneru, a u konačnici je i izborio svoj ostanak.

Španjolski mediji sad javljaju detalje sa sastanka na kojem je to uspio napraviti. Tvrdi se da je on uključivao Umtitijeve suze i zagrljaj igrača i predsjednika kluba na samom kraju.

Prije toga je Laporta Umtitiju optuživao za prevelika primanja uz premalo igre, a Umtiti predbacivao Laporti zdravstvenu skrb koju mu je klub pružao. Govorio je da bi bio zdrav da je o svom trošku otišao na liječenje. Navodno su te riječi smekšale Laportu koji je Umtitiju rekao da shvaća da mu klub nije pružio podršku kad mu je ona bila najpotrebnija. Tu se Umtiti slomio i počeo plakati.

Sastanak je okončan zagrljajem uz Laportino obećanje da će pričati s Koemanom da mu da novu šansu da se izbori za svoje mjesto na travnjaku.

Pročitajte više