MOURINHO SLAŽE UBOJITI DUET Bosanskom divu dovodi zlatnog belgijskog patuljka

Foto: Getty Images/Guliver Image

LIVERPOOL je početkom milenija imao Heskeya i Owena, a njihov najveći rival Manchester United sada je našao svoju verziju napadačkog dueta sastavljenog od brzog napadača i "teškog centarfora".

Ovaj drugi je naravno Zlatan Ibrahimović, 195 centimetara visoki gorostas, a talijanski mediji pišu kako je United 26 centi nižem Driesu Mertensu već ponudio 4,7 milijuna eura po sezoni, dok Belgijancu njegov aktualni Napoli, za produljenje ugovora s klubom u kojem je od 2013., nudi "samo" tri milijuna godišnje.

Mertens u Napoliju kao središnji od tri niska napadača ili na lijevom krilu, igra sezonu života, u kojoj je do sada 25 golova zabio, a 11 namjestio. Ukupne brojke u četiri godine u Napulju su mu sjajne; 174 utakmice, 59 golova i 42 asistencije.
 
Ipak, željan je novog izazova jer za mjesec dana puni 30 godina i ovo mu je zadnja prilika za igranje za još jedan veliki klub, nakon PSV-a i Napolija. Talijani ga neće moći zadržati ne samo zato što mu United nudi 50 posto veću plaću, nego i jer mu u ljeto iduće godine istječe ugovor, pa za njega neće moći tražiti visoku odštetu.

Pročitajte više