Upitno hoće li Bosh prihvatiti novi ugovor Raptorsa

BRYAN COLANGELO, generalni menadžer jedinog kanadskog NBA kluba, spreman je na ljeto ponuditi produljenje ugovora zvijezdi svoje momčadi Chrisu Boshu.

Toronto Raptorsi igraju na kartu nepovoljne ekonomske situacije u svijetu, pa tako i u NBA ligi, te se nadaju da njihov četverostruki All-Star igrač neće biti voljan kockati se odlaskom u nepoznato. Produljenje ugovora koje se spominje trebalo bi Bosha zadržati u klubu još dodatnih pet sezona, nakon što mu isteknu preostale dvije iz važećeg.

Aktualni ugovor ima u sebi i opciju prekida suradnje već sljedećeg ljeta. Odabere li baš takvu opciju, Bosh bi se mogao pridružiti listi zvijezda koje su u sličnoj situaciji (LeBron James, Dwyane Wade, Amare Stoudemire), što bi itekako moglo poremetiti odnose snaga u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

"Sjest ćemo s njime i porazgovarati o produljenju suradnje. On je vrlo važan igrač Raptorsa, temelj naših uspjeha", kazao je Colangelo, svjestan mogućnosti da Bosh i odbije novi ugovor.

U tom bi slučaju kanadski klub mogao prodati svoju zvijezdu.

"Ako je to način da unaprijedimo klub, onda je to potez koji nam slijedi", rekao je generalni menadžer kluba čije boje brani i hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić.

Ove sezone Bosh je prosječno bilježio 22.7 poena i 10.0 skokova po susretu.

M.Š./Totalsport
Foto: tosports.ca

Pročitajte više