Uprava Varaždina prijeti igračima: Prekinite štrajk ili slijedi suspenzija!

NAKON što su prvotimci Varaždina jučer proglasili štrajk, stigao je i odgovor uprave kluba, jednako nepopustljiv.

Podsjetimo, Varaždinci su stupili u štrajk zbog neisplate zaostalih plaća, a čelnicima su dali ultimatum: "Ne budemo li do subote dobili barem još jednu od šest neisplaćenih plaća, nećemo putovati na prvenstvenu utakmicu u Pulu."

S čelnicima su razgovarali i jutros, ali nisu uspjeli pronaći zajednički jezik: "Shvaćamo da im nije lako, ali interes kluba je na prvom mjestu, a ukoliko ne otputujemo u Pulu puno ćemo izgubiti. Osim što bi utakmica bila registrirana s 3:0 za Istru, koja nam je konkurent u borbi za ostanak, i Savez bi nam oduzeo neke bodove. Ne možemo to dopustiti", rekao je za eVaraždin sportski direktor Stjepan Cvek.

"25 gospodarstvenika s varaždinskog područja ne želi dati novac klubu": U Puli s juniorima?


Nabrajajući moguće posljedice zbog neodlaska u Pulu, Cvek je zaprijetio da će klub suspendirati igrače ako ne dođu na poslijepodnevni trening, a Varaždinci bi na Alda Drosinu istrčali s juniorima. Novac? Nema ga...

"Od onda kad su igrači stupili u štrajk kontaktirali smo 25 gospodarstvenika s varaždinskog područja, ali nitko ne želi dati novac za klubu. Uskoro ćemo skupiti iznos za isplatu jedne plaće igračima, ali trebat će nam nešto više vremena od ovih dan-dva. Od tv-prava za finale Kupa i prodanih ulaznica u uzvratu također bi dobili nekakav novac, ali nisu htjeli čekati."

Šafarić: Jadni smo i tužni, užasno je ovo što prolazimo

U ime igrača oglasio se Nikola Šafarić: "Užasno je ovo što prolazimo, stavljeni smo pred zid, jadni smo i tužni jer imamo osjećaj da baš nitko nije na našoj strani. Naći ćemo se pola sata prije treninga pred stadionom i odlučiti što i kako dalje. Možda i otputujemo u Pulu", rekao je Šafarić.

Pročitajte više