Uragan Nole poharao New York: Srbin diže pehare i spušta Nadala

POBJEDOM na US Openu, tenisač "s kačketom njujorških vatrogasaca" je do kraja godine osigurao poziciju broj jedan, a tek je šesti tenisač u Open eri s tri Grand Slam naslova u jednoj sezoni.

Đoković je već teniski velikan, ali ovim trijumfom ušao je u društvo najvećih: Roda Lavera, Jimija Connorsa, Matasa Wilandera, Rogera Federera i Rafaela Nadala koji je uspio osvojiti tri Grand Slama u jednoj kalendarskoj godini (Australian Open, Wimbledon, US open), stigao je do desete titule u sezoni, 28. u karijeri, a Blic podsjeća kako u ovoj spektakularnoj sezoni ima nevjerojatan skor 64-2 kojim je povećao prednost nad Nadalom na ATP ljestvici na 4.130 bodova.

Nole je Nadalu nabio i popriličan kompleks - pobijedio ga je šesti put u šestom finalu ove godine. Kolika je među njima trenutno razlika, ne pokazuje samo zadnji set, kada je Đoković "vozao" tenisača koji se proslavio po fizičkoj spremi, nego i podjela nagradnog plijena: Noletu je pripalo 1,800.000, a Nadalu 900.000 dolara.



Osim spomenutih titula na Grand Slamovima, Đoković je uzeo i Masterse u Indian Welsu, Miamiju, Madridu, Rimu i Montrealu, a dodao je još Dubai i Beograd.

Ne čudi da je sinoć cijela Srbija bdjela, a predsjednik Boris Tadić čestitao Novaku Đokoviću: "Najiskrenije Vam čestitam na fantastičnoj pobjedi i trijumfu koji ste ostvarili u New Yorku. Građani Srbije ponose se Vama!".


Đoković: Hoću sve, idemo po Roland Garros!


"Zvuči nerealno to što sam i ovdje pobijedio. Imam iza sebe zaista čudesnu godinu. Čestitam Rafi i nadam se da ćemo imati još ovakvih mečeva u budućnosti. Ipak, od sporta je važnije što se dogodilo u New Yorku prije deset godina i ovim putem želim pružiti podršku građanima Amerike", rekao je poslije meča Đoković, koji je nosio kapu njujorških vatrogasaca.

Najbolji tenisač svijeta poručio je kako je sljedeći cilj logičan: "Nevjerojatno je da sam osvojio ovoliko trofeja. I sam sam iznenađen koliko mi dobro ide ove godine. Trud koji sam uložio u ovaj sport se sada isplaćuje, kao i velika samouvjerenost. Hoću sve Grand Slamove, sada idemo na Roland Garros", poručio je Đoković.

Marca: Đoković za desetku


 
Najčitaniji španjolski sportski dnevnik naslovio je izvještaj s meča brojkom koja govori ne samo koji je ovo Đokoviću bio osvojeni turnir ove godine, nego i ocjenjuje njegovu igru.

"Nadal je u prva dva seta bio nadigran fizički, tehnički i psihički jer je Đoković igrao savršeno. U svakoj situaciji, bilo da je napadao ili se branio, bilo da je gađao lijevo ili desno, bio je milimetarski precizan. Uzvratio je Nadal poput pravog borca u trećem setu, a onda je Srbin sve riješio. Nadal i Đoković, Đoković i Nadal. U eri Opena sve se ponavlja (29. susret, Rafa vodi 16:13). Ipak, Srbin je taj koji napušta Veliku jabuku s novim peharom i potvrdom da je s pravom broj jedan, a i usput je još malo srušio Nadalovo samopouzdanje".

L'Equipe: Meteorolozi su pogriješili, uragan koji je poharao New York je kasnio

"Meteorolozi su ovog puta pogriješili u New Yorku. Uragan koji je bio predviđen za 28. kolovoza, prošao je New Yorkom i Flushing Meadowsom 12. rujna. Ime uragana - Nole", piše najugledniji europski sportski list uz napomenu da uragan "tutnji od početka godine i nema namjeru stati."

“Prošao je kroz Melbourne, Dubai, Indian Wels, Miami, Beograd, Madrid, Rim, London i Montreal, da bi sada srušio Nadala za četvrtu Grand Slam titulu”, navode Francuzi.

Pročitajte više