US Open: Impresivni Agassi i Federer, Šarapovu zaustavila Pierce

WIMBLEDONSKA pobjednica 17-godišnja Ruskinja Maria Šarapova zaustavljena je u 3. kolu US Opena. Francuskinja Mary Pierce, nekad treća igračica svijeta koja je posljednjih godina imala pregršt problema s ozljedama, pobijedila je sa 4:6, 6:2, 6:3.

Šarapovu, koja je imala više izravnih poena u meču, pokopale su neprisiljene greške. Napravila ih je 47, a njena protivnica tek 22. Posebno je loša bila na svoj drugi servis.

"Ovo je predivan osjećaj nakon svega kroz što sam prošla u posljednje vrijeme. Bilo je trenutaka kada sam zbog problema s leđima mislila da više nikad neću igrati", izjavila je Pierce.

Šarapova, koja je igrala s crnim povezom na dresu zbog tragedije u Beslanu gdje je u akciji čečenskih terorista poginulo više od 300 ljudi, nije bila previše razočarana porazom.

"Nije kraj svijeta. Puno važnijih stvari događa se u svijetu", kazala je Šarapova.

Prva igračica svijeta i braniteljica naslova Justine Henin-Hardenne, koja je dugo bila odsutna s terena zbog bolesti, pokazuje da se vraća u formu. U 3. kolu svladala je Lisu Raymond 6-4, 6-3.

"Čini mi se da se moja igra znatno popravila. Fizički još nisam na razini na kojoj sam bila prije bolesti, ali mentalno sam jača iz dana u dan. Trebalo mi je neko vrijeme da se priviknem na atmosferu grand slam turnira", rekla je Henin-Hardenne, koju u sljedećem kolu čeka opasna Ruskinja Nadja Petrova.

Amerikanka Venus Williams izborila je ulazak u osminu finala pobjedom protiv sunarodnjakinje Chande Rubin 7-6, 6-3. Rubin je imala dvostruko više izlazaka na mrežu i puno manje neprisiljenih grešaka. No, Venus Williams je ubilježila 20 izravnih poena više.

"Bio je ovo težak meč protiv tradicionalno teške protivnice. Veseli me što sam se po prvi puta ove godine dobro osjećala na terenu", istaknula je Williams, koju sada čeka Lindsay Davenport.

Bit će to pravi ispit za Venus Williams, jer je Davenport od poraza protiv Šarapove u polufinalu Wimbledona osvojila četiri turnira.

Prvi tenisač svijeta Roger Federer na putu do osmine finala pregazio je Francuza Fabricea Santoroa 6-0, 6-4, 7-6. Kolika je bila nadmoć Federera najbolje pokazuje omjer izravnih poena. Švicarski tenisač ubilježio ih je 56, a njegov protivnik tek 16.

"Osjećao sam se vrlo dobro. Forhend me je odlično služio, a kad god mi je trebalo i servis je bio tu", napomenuo je Federer, koji u sljedećem kolu igra protiv Rumunja Andreia Pavela. No, svi se već sada vesele eventualnom četvrtfinalnom ogledu protiv Agassija.

"Prerano je još govoriti o tome. Imam pred sobom još jedan meč. No, volio bih da to toga dođe. Prošli puta me je Agassi dobro isprašio", rekao je Federer, misleći na poraz od prije tri godine.

Andre Agassi bio je impresivan protiv uvijek neugodnog Čeha Jirija Novaka. Trebalo mu je sat i pol za pobjedu 6-4, 6-2, 6-3. Tako je po 14. puta ušao u osminu finala US Opena. Sljedeći protivnik mu je Armenac Sargsian.

Tima Henmana i dalje muče leđa. No, Britanac se ne predaje. Protiv češkog kvalifikanta Michala Tabare gubio je 1-2 u setovima, ali je nakon tri i pol sata igre ipak otišao kao pobjednik. Još nikad nije igrao u četvrtfinalu US Opena. Za to mu treba još jedna pobjeda, protiv Nijemca Nicolasa Kiefera, koji posljednjih mjeseci igra odličan tenis.

Pročitajte više