US Open: Karanušić, Karlović i Kostanić u glavnom turniru

PETAK je bio izuzetno uspješan dan za hrvatske tenisače u kvalifikacijama US Opena, posljednjeg ovogodišnjeg grand slama.

U glavni turnir probila su se sva tri hrvatska predstavnika koja su došla do 3. kola kvalifikacija.

Prvi je na teren izašao Ivo Karlović. On je u 3. kolu kvalifikacija za samo 43 minute pobijedio Izraelca Dudija Selu 6-0, 6-2. Koliko je Karlović bio dominantan u tom meču pokazuje podatak da je izgubio samo jedan poen na svoj servis.

Najvišem tenisaču na ATP Touru ovo je 13. pobjeda u nizu. U protekla dva tjedna je osvajao challengere u Binghamptonu i Bronxu.

Jelena Kostanić plasirala se u glavni turnir pobijedivši Nijemicu Bianku Lamade 6-1, 4-6, 6-3. Odlučujući trenutak zbio se u šestom gemu trećeg seta. Kostanić je oduzela servis Nijemici. Povela je 5-2 i nakon toga njena pobjeda više nije dolazila u pitanje.

Plasmanom u glavni turnir US Opena Roko Karanušić je ostvario uspjeh karijere. Posljednja prepreka na tom putu bio mu je Čeh Tomas Berdych. Roko je prilično lako izgubio prvi set, nakon što je u trećem gemu ispustio svoj servis. No, nije se predao. Dobio je drugi set, a u odlučujućem je kod vodstva 3-2 oduzeo servis Berdychu i uspješno držao prednost do kraja.

3. KOLO KVALIFIKACIJA:

Jelena Kostanić (Hrv) - Bianka Lamade (Nje) 6-1, 4-6, 6-3.

Ivo Karlović (Hrv) - Dudi Sela (Izr) 6-0, 6-2

Roko Karanušić (Hrv) - Tomas Berdych (Češ) 3-6, 6-2, 6-3.

Pročitajte više