Esport

Usain Bolt stiže u FIFA-u 19 i bit će najbrži nogometaš u igri

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI atletičar Usain Bolt napravio je najvažniji korak prema profesionalnoj nogometnoj karijeri. Australski klub Central Coast Mariners ponudio je Boltu prvi profesionalni ugovor, nakon što je u prijateljskoj utakmici postigao dva pogotka. Čelni ljudi EA Sportsa koji stoji iza FIFA igara također je potvrdio - Bolt će biti uključen u FIFA-i 19 i bit će najbrži nogometaš u igri.

>Usain Bolt uskoro i službeno postaje profesionalni nogometaš

>Usain Bolt stiže u FIFA-u 19?

Ako kojim slučajem Bolt i ne potpiše ugovor s australskim klubom, bit će uvršten u FIFA-u 19 kao slobodan igrač, potvrdili su iz EA Sportsa. Bolt tako u FIFA-u 19 stiže u prvoj sljedećoj velikoj zakrpi i bit će najbrži nogometaš u igri. Iako je pitanje kakve će ocjene dobiti za druge važne atribute, nema sumnje da će legendarni Jamajčanin biti popularan u FIFA Ultimate Teamu. Uključivanje takve sportske globalne zvijezde u igru dobar je marketinški potez za sve strane.

Foto: EPA-EFE

U ovom trenutku od svih nogometaša u FIFA Ultimate Teamu najbrži je Kylian Mbappé s ocjenom za brzinu 97, francusko čudo i prvi strijelac francuske lige s devet pogodaka iz pet utakmica, dodao je još dva u Ligi prvaka i četiri u liga kupu. Zahvaljujući sjajnim nastupima Mbappé je dobio novu karticu s ocjenom za brzinu 97, što je za jedan više od one koji je dobio u trenutku izlaska igre. Nikome ne treba posebno objašnjavati zašto je upravo Mbappé najbrži igrač u FIFA-i, a iza njega slijede Adama Traore, Gareth Bale, Douglas Costa i Leroy Sané s 96. Dolazak Bolta u igru znači da će biti brži od Francuza, a to znači minimalno 98. Bolt je svakako brz, ali ocjenu nije zaslužio na travnjaku, već na atletskoj stazi, što nikako nije ista stvar.

Pročitajte više