Uspješan vikend za Maria Carevića i Danijela Pranjića

OVOSEZONSKO pojačanje njemačkog VFB Stuttgarta Mario Carević karijeru u novom klubu odlično je započeo. Carević je nakon napete igre pri rezultatu 2:1 za TSG Hoffenheim, odlično dodao loptu suigraču Jonu Dahlu Tomassonu koji je zabio izjednačavajući zgoditak.

Nakon što je Stuttgart uspio izboriti produžetke, Carević je zabio gol za vodstvo gostiju od 2:3. Ukupan rezultat utakmice njemačkog Kupa bio je 3:4 za Stuttgart, a pitanje hoće li Carević biti dostojna zamjena za Bjelorusa Aleksandera Hleba, koji je iz Stuttgarta prešao u Arsenal, dobilo je pravi odgovor.

Carević je i više nego zadovoljio, a da je tome tako najbolje svjedoči podatak da je s kvalitetnom igrom nastavio i nakon što je u produžetku utakmice ozlijedio koljeno.

Trener Trapattoni Carevića nije mogao izvući s terena jer je već iskoristio sve tri izmjene, međutim 23-godišnji bivši veznjak Hajduka nastavio je s igrom koju je u 100. minuti okrunio zgoditkom.

Bivši igrač Dinama Danijel Pranjić također je zabilježio uspješan vikend. Na utakmici nizozemskog prvenstva između Heerenveena i Rode JC, Pranjić je u 55. minuti igre zabio svoj prvi gol za novi klub, nakon čega je rezultat bio 3:2 za Heerenveen.

Heerenveen je ubrzo postigao još dva gola, te je rezultat na semaforu pokazivao 5:2, ali je do kraja utakmice gostujuća momčad uspjela konsolidirati redove i smanjiti gol razliku na 5:4.

Prvim zgoditkom za novi klub 23-godišnji Pranjić također je lijepo započeo karijeru u Heerenveenu, a nastave li mladi hrvatski igrači s ovakvom igrom zasigurno i od njih možemo očekivati kvalitetne reprezentativne nastupe.

Pročitajte više