Usprkos pobjedi nad Dancima razočarali i Nizozemci

Bila je to slaba i nezanimljiva utakmica, baš kao i većina utakmica do sada na prvenstvu. Prave prilike do pred kraj utakmice mogle su se nabrojiti na prste jedne ruke, a da Danci sami sebi nisu zabili gol, činilo se da Nizozemci ne bi nikada. Štoviše, Danska je vjerojatno imala najbolju priliku u prvih 45 minuta. Sama utakmica počela je u sporom ritmu, a prvi pokušaj zabilježili smo u šestoj minuti kada je iz slobodnjaka s tridesetak metara iskosa tukao Enevoldsen, dobro, ali zamalo neprecizno. Dvije minute kasnije uzvratili su Nizozemci. Kuyt je iz okreta pucao s ruba kaznenog prostora ravno u ruke Sorensena.

Bendtner zapucao najbolju priliku prvog poluvremena

Naizgledniju priliku u prvom dijelu Nizozemci, odnosno Van der Vaart imao je u 20. minuti, kada je u dva navrata pucao na gol Danaca. Prvi put mu je udarac blokiran, a drugi je lopta otišla poviše Sorensenova gola. Šest minuta kasnije puleni Mortena Olsena imali su veliku priliku za vodstvo. Naime, nakon ubačaja s desne strane sam u sredini na pet metara ostao je Bendtner koji glavom promašuje cijela vrata Stekelenburgova gola. Bila je to odlična prilika za napadača Arsenala koju je morao iskoristiti.

Do kraja poluvremena zabilježili smo još dvije prilike. U 36. minuti Kahlenberg je nakon lijepe kontre Danaca tukao s dvadesetak metara iskosa, samo je sjajnom paradom Stekelenburg uspio spasiti gol Nizozemaca. Tri minute prije kraja Van Persie je bio autor i posljednje opasnosti pred golom Danaca u prvom poluvremenu. Izvozao je svog čuvara u kaznenom prostoru, naposljetku i pucao, međutim, samo pokraj gola. No, ono što Van Persiju nije pošlo za rukom tada, pošlo mu je na otvaranju drugog poluvremena.

Autogol Poulsena slomio očajne Dance

Već nakon dvije minute nastavka poveli su Nizozemci. S lijevog krila ubacio je Van Persie, u sredini je slabo reagirao Poulsen i glavom poslao loptu u vlastiti gol. Ništa tu nije mogao Sorensen. Nakon gola puleni Marwijka zaigrali su nešto bolje pa su u sljedećih pola sata imali nekoliko lijepih prilika za povećanje vodstva. U 60. minuti sjajno je Van der Vaart pokušao lobati danskog vratara s ruba kaznenog prostora. Ipak, spreman je bio Sorensen, koji je jedva primirio loptu. Dvanaest minuta kasnije, nakon solo akcije, Van Bommel je pucao sa 15 metara iskosa, a Sorensen je krajnjim naporom izbio u korner.

Nizozemci su se posebice razigrali kada je umjesto Van der Vaarta ušao veznjak HSV-a Elia, koji je unio podosta nereda u vezni red i obranu Danaca. Prvo je devet minuta prije kraja odlično ljevicom opalio Sneijder sa 25 metara, a na sreću Danaca, lopta se od grede odbila u korner, da bi konačnih 2:0 postavio Kuyt u 85. minuti.  Elia je izašao sam pred Sorensena, pogodio stativu, a na odbijenu loptu naletio je Kuyt i s lakoćom je poslao u mrežu. Da je bilo malo više sreće, mogli su Nizozemci pobijediti i 3:0, ali je u sudačkoj nadoknadi s gol-crte izbio loptu Kjaer.

 

Nizozemska: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bornckhorst, Bomel, Uyt, De Jong, Van Persie, Sneijder, Van der Vaart

Danska: Sorensen, C. Poulsen, Kjaer, Aggerm Jacobsen, Jorgensen, Bendtner, Kahlenberg, S. B. Poulsen, Rommedahl, Enevoldsen

Pročitajte više