Bešiktaš primio šest komada i ispao, Barcelona pregazila Borussiju hat-trickom Turana

Foto: Getty Images/Guliver Image

PRVI PUT nakon pet godina Arsenal je osvojio prvo mjesto skupini. I to sa stilom. Pomiješana Wengerova momčad protutnjala je Baselom i hat-trickom Lucasa Pereza slavila 4:1.

Evo tko je prošao u osminu finala Lige prvaka, a tko ide u Europsku ligu

Ne računamo li utakmicu u Liga kupu, Španjolcu kojeg je Arsene Wenger ljetos platio 20 milijuna eura, bila je ovo prva utakmica koju je započeo u početnoj postavi i odmah utrpao tri komada. Arsenal nije izgubio na 15 gostovanja zaredom u svim natjecanjima.

Puno dramatičnije bilo je u Parizu gdje je PSG bio domaćin Ludogorecu. Nadali su se Parižani da bi Arsenal mogao zapeti u Švicarskoj pa da oni pobjedom protiv Bugara zadrže prvo mjesto. No, na kraju su sami morali spašavati živu glavu. Hrabri Ludogorec dvaput je vodio, ali duboko u sudačkoj nadoknadi bod domaćinima spasio je Angel Di Maria. Ipak, Bugari su preživjeli 27 udaraca na svoj gol i remijem osigurali europsko proljeće.


PSG vs Ludogorets 2-2 - All Goals & highlights... by mohtv

Bešiktaš je pun optimizma došao u Kijev s vjerom da će pobjedom prvi put u povijesti igrati osminu finala Lige prvaka. I definitivno će pamtiti utakmicu s Dinamom, ali po jednom od svojih najtežih europskih poraza.

"Sjećam se kad su me navijači Bešiktaša gađali kamenjem dok sam igrao za Fenerbahče. Nisam im to zaboravio", rekao je trener Kijevljana Sergej Rebrov nakon prve utakmice u Istanbulu.

Večeras im je vratio s kamatama. Rasterećeni i opušteni Ukrajinci s Vidom u prvih 11 unakazili su Turke i na kraju je završilo "samo" 6:0.


Dynamo Kiev vs Besiktas 6-0 - All Goals... by mohtv

Već u 9. minuti domaćini su poveli, a samouništenje u 29. je pokrenuo Beck nakon što je skrivio penal i dobio crveni karton. Do poluvremena su Kijevljani zabili još tri komada, a kad je Aboubakar u 56. minuti dobio drugi žuti karton, katastrofa je bila neizbježna. Smilovao se na kraju i Rebrov te povadio ključne igrače pa su do kraja Turci primili još samo dva gola.


Znali su igrači Benfice i Napolija na poluvremenu da je 4:0 u Kijevu te da će i jedni i drugi proći u drugi krug. No, s prvog mjesta će u ždrijeb Talijani, koji su nakon dosadnog prvog, u drugom poluvremenu prekrasnim golovima Callejona i Mertensa uzeli sva tri boda. Deset minuta prije kraja u igru je ušao i Marko Rog, a u 87. je Jimenez smanjio na konačnih 2:1.


Leo Messi bio je u sastavu protiv Mönchengladbacha samo zato da izjednači rekord Cristiana Ronalda, koji je prošle sezone zabio 11 golova u skupini. Argentincu su nedostajala dva, ali zabio je samo jedan. I to prvi u pobjedi Barce 4:0, a za sljedeća tri pobrinuo se Arda Turan.

 



FC Barcelona vs Borussia Mönchengladbach 4-0... by billiemccarroll
 

Jozo Šimunović odigrao je svih 90 minuta za Celtic na Etihadu. Škoti su vodili nakon četiri minute, nakon osam je bilo 1:1, a tako je i završilo.

Atletico nije uspio dobiti svih šest utakmica u skupini. Simeoneova momčad, u kojoj je Šime Vrsaljko odradio cijeli susret, minimalno je poražena u Münchenu majstorijom Lewandowskog iz slobodnog udarca, no prvo mjesto joj i prije ove utakmice nije bilo ugroženo.


Rostov je sačuvao "nulu" u Eindhovenu i na proljeće će igrati u Europskoj ligi.

Liga prvaka, 6. kolo:

Basel - Arsenal 1:4 (Doumbia 78' / Perez 8', 16', 47', Iwobi 53')
PSG - Ludogorec 2:2 (Cavani 61', Di Maria 90'+3' / Misidzhan 15', Wanderson 69')
Dinamo - Bešiktaš 6:0 (Besedin 9', Jarmolenko 30'-11m, Bujalskij 32', Gonzalez 45', Sidorčuk 60', Moraes 77')
Benfica - Napoli 1:2 (Jimenez 87' / Callejon 60', Mertens 79')
Barcelona - Borussia M. 4:0 (Messi 16', Turan 50', 53', 67')
Manchester City - Celtic 1:1 (Iheanacho 8' / Roberts 4')
Bayern - Atletico 1:0 (Lewandowski 28')
PSV - Rostov 0:0

 

Pročitajte više