"Uz Marija i Ljubu favoriti smo gdje god dođemo"

U SJENI teniskog događaja tjedna rađaju se prve prognoze za izuzetno važan, ali i težak meč prvog kola Davis Cupa. Hrvatska će teniska reprezentacija u najjačem sastavu  od 9. do 12. veljače gostovati kod Nijemaca u Krefeldu.

Njihov izbornik Patrick Kuehnen
već nas je iznenadio odabirom udarnog dvojca, obzirom da je u vatru umjesto Kohlmana gurnuo Beckera. Haas je, naravno, neprikosnoveni prvi reket, Waske će biti u pripravnosti s Kohlmanom, dok je Kohlschreiber u statusu zamjene.

Ivan Ljubičić i Marin Čilić uhvatili su vremena da iz Doma sportova skoknu do obližnjeg hotela Panorama, gdje su odgledali predstavljanje novih NES-ovih dresova i navijačkih rekvizita te kratko najavili susret s Njemačkom.

Prigodu za obraćanje javnosti iskoristio je i predsjednik "sve moćnijeg" teniskog saveza, Radimir Čačić.

"Bilo je jako važno da ljubitelji tenisa imaju mogućnost nabaviti dres poput onog u kojem igraju naši tenisači. To je minimum poštovanja koje im možemo iskazati. Isto tako, drago mi je da naš savez logistički dostiže igračku kvalitetu." - naznačio je predsjednik.

On je jedan od rijetkih političara u sportu koji neće nastupiti u rukavicama. Zna se koji su njegovi zadaci u Savezu i od toga ne odstupa ni milimetra. Ma što god mi o tome mislili. Nakon inauguracije na čelnu poziciju hr-tenisa Čačić je kazao da o tenisu pojma nema. Ali, ima on svoja područja. Zato je uvijek zgodno poslušati kako Čačić govori o nadolazećim ispitima naše Davis Cup reprezentacije.

"Nema lakog protivnika. Vidjeli ste, primjerice, Haasa u Australiji. Prođemo li Nijemce, opet nas, praktički, do polufinala čekaju gostovanja; Belgija, Australija... Možda će to našim tenisačima biti još veći izazov. Drago mi je što su ove godine naši javno izrekli da je Davis Cup za njih prioritet, Ančić je čak odbio nastupiti na Zagreb Indoorsu. U Krefeldu igramo na Rebound Ace podlozi, a kako ni u grubo ne znam ništa o tome, prepuštam riječ našim adutima." - kaže predsjednik.

Prvi od njih svakako je Ivan Ljubičić. Naravno da spektakularni nastupa Haasa na prvom Grand Slamu sezone ostavio gorak okus uoči puta za Njemačku.

"Zaista je u sjajnoj formi, odigrao je fantastično u Australiji, i nadam se da u Krefeldu neće biti tako dobar. Izbor Kohlemana poprilično me iznenadio, mislio sam da će staviti Kohlschreibera koji je prijavljen kao zamjena. No, može tu biti još iznenađenja, pravu postavu doznat ćemo tek prilikom ždrijebanja." - dodao je Ljubo.

Uz njega i Ančića, reprezentaciji se vratio Ivo Karlović, a Marin Čilić stekao je nešto iskustva na Touru i iako trenutno više razmišlja o nastupu na zagreb Indoorsu, gdje je lani napravio svoje prve korake o ozbiljnom tenisu, obećao je da će biti super pripremljen ako momcima zatreba.

"Uz Ljubu i Marija uvijek smo favoriti, gdje god da dođemo. Nijemci će možda imati veliku podršku s tribina, ali možemo se nositi s tim." - kazao je.

D.R.
Foto:M.P.

Pročitajte više