Uzbuna na Kantridi: Rijeka posljednja bez postignutog pogotka

RIJEČANI su u sezonu ušli s dva poraza te za sada nema ništa od najave da će klub s Kantride konkurirati za najviše pozicije.

Prije početka prvenstva na Kantridi su najavljivali da će se ove godine boriti za najviše pozicije, ugrožavati Dinamo i Hajduk. No, od toga za sada nema ništa. Rijeka je na startu prvenstva ubilježila dva poraza, doduše onaj maksimirski i nije toliko tragičan, međutim ovaj protiv Zagreba jučer svakako pokazuje brojne probleme u riječkoj ekipi. U Intertoto kupu je Rijeka također odmah posrnula, izgubivši od nejake makedonske Renove.

Sve ovo je sasvim dovoljno da je na Kantridi već nakon dva kola alarmantno stanje.

Rijeka niti jučer nije pokazala gotovo ništa, Zagreb im je s igračem manje postigao pogodak (Brkljača), a Riječani nisu uspjeli do kraja utakmice niti izjednačiti rezultat, iako su dobar dio susreta imali igrača više.

Više od početna dva poraza zabrinjava činjenica da Rijeka uopće nema igru. Novi trener Riječana Mladen Ivančić već je i u Zagrebu nakon utakmice u Maksimiru djelovao zabrinuto, isticao je veliku važnost susreta protiv Zagreba. No, isto tako je Ivančić nakon te utakmice izjavio kako će Rijeka ove godine puhati za vrat Dinamu. Kako sada stvari stoje, to će se jako teško dogoditi.

"Ovo će biti teže nego što smo mislili"

Ovaj jučerašnji susret je pokazao velike boljke u igri Riječana koji nisu uspjeli slomiti čvrste Zagrebaše. Imali su igrača više, međutim blijeda igra je rezultirala novim porazom. Ekipa s Kantride je posljednja s 0 bodova i 0 postignutih pogodaka u dvije utakmice.

"Moram čestitati Zagrebu na odličnoj igri na Kantridi. Imali smo svojih prigoda, nismo uspjeli zabiti. Zagreb je na kraju zasluženo pobijedio. Ovo će sve skupa biti očigledno teže nego što smo mislili", kaže riječki strateg Ivančić.

U Rijeci je već sad alarmantno. Klub koji visoko cilja nema nikakvu igru.

"Ne mogu ništa posebno zamjeriti mojim igračima. No, glavni oslonci su svakako mogli bolje odigrati", rekao je nakon utakmice Ivančić govoreći o slaboj predstavi prvenstveno Sharbinija i Šafarića.

Ipak, riječki trener se nada da će se stvari uskoro posložiti, barem nakon reprezentativne pauze.

"Vjerujem da ćemo nakon toga biti bolji", zaključuje Ivančić.

Pavlović: Jako sam zadovoljan s prezentacijom protiv Rijeke

S druge strane Zagrebaši mogu biti jako zadovoljni. U prvom su kolu doduše izgubili protiv Varteksa na gostovanju, međutim s obzirom kako Varaždinci igraju ove sezone, to nije nimalo čudan rezultat. U Rijeci su, pak, sve nadoknadili te se vratili na prave staze.

"Bili smo dobro pozicionirani tijekom cijele utakmice, blok nam je dobro funkcionirao. Također funkcionirali smo dobro prema naprijed, dobro se otvarali. Čestitam igračima, jako sam zadovoljan", rekao je Luka Pavlović, trener Zagreba nakon jučerašnje pobjede njegove momčadi na Kantridi od 1:0.

Sljedeće nedjelje Riječani idu na gostovanje u Zaprešić, gdje će protiv Intera tražiti prve bodove u ovogodišnjem HNL-u. Zagrebaši s druge strane dočekuju Hajduk u derbiju trećeg kola domaćeg prvenstva.

M.Š.
Foto: Index/NK Rijeka

Pročitajte više