Senzacija u Londonu: Nakon Dinama i Olympiakos šokirao Arsenal

Foto: Guliver Image/getty Images

NOGOMETAŠI Olympiakosa priredili su senzaciju pobijedivši u Londonu u 2. kolu Lige prvaka Arsenal 3:2.

Nevjerojatno, ali istinito – moćni i slavni Arsenal je nakon prva dva kola grupne faze Lige prvaka posljednji u skupini.
 
Nakon što ga je prizemljio Dinamo na Maksimiru prije dva tjedna, novo poniženje doživio je u svome dvorištu. Olympiakos je hrabrom i nadasve pametnom igrom sasvim zasluženo slavio i Topnike zacementirao na dno ljestvice.
 
Posjed od gotovo 70 posto Arsenalu nije donio previše toga jer su se Grci dobro branili, a igru su postavili tako da su vrebali svoje prilike iz kontri. Olympiakos je dva puta vodio, Arsenal se ekspresno vraćao u igru, no do trećeg izjednačenja nisu mogli.
 
Pardo zaledio Emirates
 
Nakon početne i očekivane dominacije Topnika, grčki prvak zaledio je Emirates. Pardo je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je na putu prema Ospini nekog zakačila i promijenila smjer i Olympiakos je poveo.
 
Tek što se stišalo slavlje gostiju Arsenal je izjednačio. Alexis Sanchez sjajno je proigrao Thea Walcotta kojem iz blizine nije bilo teško zabiti.
 
Ospina sam sebi zabio gol
 
No pravi šok za momčad Arsena Wenegera dogodio se pet minuta prije odmora kad je asistent kod prvog gola Fortounis izveo korner, a očajni Ospina sam loptu gura u vlastitu mrežu.
 
U nastavku Arsenal napada, dominira, no uzalud. Odlični vratar Roberto najprije brani šut Mertesackera, a onda je Elabdellaoui skinuo Cazorlin pokušaj s gol-crte. 
 
No vratar gostiju nije mogao spasiti svoj gol od Alexisa Sancheza, koji je glavom pogodio lijevi kut nakon Walcottovog ubačaja u 65. minuti. 
 
Finnbogason junak Grka
 
Međutim, to nije bio kraj ove lude utakmice. Alfred Finnbogason , koji je ušao s klupe nakon sjajne, malonogometne akcije zabija i treći gol za goste. Do kraja utakmice topnici nisu uspjeli doći i do trećeg izjednačenja.
 
 

 
Samo jedna momčad u povijesti je nakon uvodna dva poraza prošla skupinu kao prvoplasirana, a bio je to Panathinaikos 2008./09.
 
 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više