Čilić prvi put u karijeri izgubio od Isnera i ostao bez finala

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARIN ČILIĆ po prvi put u karijeri izgubio je od Johna Isnera u polufinalu ATP turnira u Parizu. Amerikanac je nakon sat i 11 minuta slavio s 2:0 (6:4, 6:3) te se plasirao u finale, gdje će igrati protiv Andyja Murraya, jer je Miloš Raonić predao meč, čime je Britanac i službeno postao prvi tenisač svijeta.

Isner je bio puno bolji, čemu svjedoče 18 aseva, 36 winnersa te 80 posto uspješnosti prvog servisa, dok je Čilić imao jedan as, uz svega 11 winnersa te 48 posto uspješnosti prvog servisa.

Nakon Australian Opena 2011, Madrida 2012, Miamija 2013, Delray Beacha 2014, Wimbledona2015. te nedavno Davis Cupa iscrpljeni Čilić potpisao je svoj prvi poraz u sedmom dvoboju protiv Isnera i ostao bez šestog mjesta na ATP listi.

No, od ponedjeljka će biti sedmi igrač svijeta, što je svakako njegov najbolji renking karijere.

Isner je sjajno servirao tijekom čitavog dvoboja, a usto je vrhunski reternirao Čilićeve servise, dok iscrpljeni Čilić nije igrao niti približno dobro kao u posljednje vrijeme kada je osvojio Basel prošloga tjedna, te svladao Karlovića, Goffina i Đokovića u Parizu.
 
Već u prvoj igri dvoboja Čilić je bio suočen s tri break-lopte, no svaki puta se uspio izvući odličnim servisom. Nažalost, u devetom gemu prve dionice servis mu nije pomogao kada se našao u nezavidnoj situaciji. S dva promašaja na mreži ispustio je svoj početni udarac, a Isner je mirno odservirao za prvi set.
U četvrtom gemu drugog seta Čilić je s tri vezana odlična reterna stigao do jedine break-lopte u dvoboju, a tada je Isner odgovorio s tri uzastopna asa, s kojima se izvukao iz te situacije. Našem najboljem igraču koncentracija je u potpunosti pala u samoj završnici, kod rezultata 3:3 te je dopustio Isneru da stigne do tri vezane break-lopte, od kojih je iskoristio treću, da bi kod 3:5 još jednom izgubio servis, a samim time i meč.
Plasmanom u polufinale Pariza Čilić je osigurao nastup na završnom Mastersu, koji će se igrati u Londonu od 13. do 20. ovog mjeseca.

Pročitajte više