Kovačić i Modrić sudjelovali u još jednom Ronaldovom upisivanju u povijest

 Hina

CRISTIANO RONALDO s oba gola za pobjedu 2:0 kod Malmoa došao je do ukupno 323 zgoditka za Real i izjednačio se s Raulom.

U najavi utakmice sve je bilo podređeno Cristianu Ronaldu, odnosno očekivanju da na gostovanju kod švedskog prvaka dosegne i obori nekoliko rekorda: jedan gol mu je nedostajao do 500. gola u karijeri, dva da dohvati Raula i njegova 323 zgoditka na prvom mjestu najboljeg strijelca Reala svih vremena i naravno, tri da ga prestigne i sam zasjedne na kraljevski golgeterski tron.

U tome mu je od prve minute kao središnji igrač drugog napadačkog ešalona pomagao Mateo Kovačić (Benzema je bio u špici, Isco desno, Ronaldo lijevo), dok je Luku Modrića trener odmarao za nedjelju i madridski derbi. Benitez je u Švedsku došao bez niza ozlijeđenih igrača; osim ofenzivnih zvijezda Jamesa i Balea (te Jesea), nedostajala su mu dva braniča iz prve momčadi - Ramos i Danilo (nema ni Pepea), a obojica pokrivaju upravo stranu po kojoj je napadao čovjek iz Srninih noćnih mora.
 
Od početka su domaćini bez kompleksa nasrnuli na ugledne goste, posebno bočni Tinnerholm i Yotun, a osim izravnim proigravanjima i visokim loptama, gađali su ih i po gležnjevima i zglobovima. Općenito, vatreni Malmov doček Realu podsjećao je na onaj koji je prije četiri godine momčadi pod vodstvom Mourinha priredio Jurčićev Dinamo. 
 
Ali, Real je žestokim Šveđanima s afričkim i balkanskim začinima, parirao preciznom kombinatorikom i brzim prijenosom lopte, a upravo tako postigao je prvi gol. Real je zabio iz prve munjevite kontre, kada je pola terena osvojeno za par sekundi: povukao je Kovačić, dodao Iscu, koji proigrava Ronalda, a on izbija sam pred Wilanda kojeg lako savladava za njegov i Realov prvi gol večeras, te 500. u karijeri i 66. u Ligi prvaka.
 
Do kraja poluvremena Carvajal će pogoditi prečku, a na početku nastavka velika prilika hrvatskog veznjaka Reala. Sjajna akcija Arbeloe i Kovačića, a udarac potonjeg otišao je par centimetara iznad gola. U 67. minuti Modrić je ušao u igru umjesto Benzeme, a on i Kovačić zajedno u igri proveli su tek šest minuta, jer današnjeg prvotimca uskoro je zamijenio Vazquez.
 
Hrabri Malmo nije se predavao, a 15 minuta prije kraja Rosenberg propušta najveću priliku za domaćine. Ubrzo zatim Yotun dobiva drugi žuti karton i u posljednjih deset minuta Real ulazi sa samo jednom željom - da Ronaldo sruši spomenute rekorde. Pri tome mu je velika smetnja bio Malmov golman Wiland, koji je s dvije sjajne obrane samo odgodio neizbježno za 90. minutu, kada Ronaldo na Vazquezov ubačaj s lijeve strane postiže drugi gol na utakmici, 501. u karijeri, 67. u LP za Real i 323. ukupno otkako je u Madridu.  
 
 

Livescore powered by

Pročitajte više