DAVIS CUP Hrvatska povela protiv Kazahstana, Čilić razbio Popka u Varaždinu

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

NAJBOLJI hrvatski tenisač i treći tenisač svijeta Marin Čilić bez problema je svladao Dmitrija Popka 3:0 (6:2, 6:1, 6:2) u prvom meču četvrtfinala Davis Cupa u Varaždinu. Hrvatska vodi s 1:0 protiv Kazahstana, a Čilić je prepustio svega pet gemova rivalu u svojoj fantastičnoj izvedbi.
 
Jednostavno, 258. tenisač svijeta nije imao nikakvih izgleda protiv Hrvata. Popko se držao dobro u prvom setu do rezultata 3:2, a onda je Čilić napravio break i rutinski poveo s 1:0 (6:2). Drugi je otvorio s dva breaka i serijom 5:0 lako odradio Kazahstanca, a na koncu je slavio 6:1, dok je slično bill i u trećem setu.
 
 
Marin je prvo propustio break, a onda u 11. poenu oduzeo servis Popku i napravio break za 10. Uslijedila su još tri gema te novi break u trećem gemu, pa je do kraja bez problema održao prednost i treći set potpisao s 6:2. 
 
Hrvatska se u četvrtfinale plasirala zahvaljujući pobjedi protiv Kanade u Osijeku. Drugi meč danas igra Borna Ćorić protiv najboljeg kazahstanskog tenisača - Kukuškina (92. na ATP ljestvici).
 

Hrvatska je veliki favorit u dvoboju protiv Kazahstana. Želja izbornika Željka Krajana je već u prva dva dana riješiti pitanje pobjednika. Igra se na tri dobivena meča.
 
Osim današnjih mečeva, sutra se igraju parovi, Dodig i Mektić protiv Habibulina i Nedovjesova.

Pročitajte više