ZBOG OVOG VOLIMO NOGOMET City i Monaco odigrali jednu od najluđih utakmica u povijesti Lige prvaka (5:3)

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER United - Bayern 2:1, Milan - Liverpool 3:3, Monaco - Deportivo 8:3... Bilo je još fantastičnih i velikih utakmica Lige prvaka, ali u društvo najluđih sigurno će ući današnji nevjerojatan sudar Manchester Cityja i Monaca.

U superzabavnih 90 minuta nogometa već nokautirani City na kraju je slavio 5:3 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i s velikom prednošću ide na uzvrat u kneževinu za tri tjedna.

A tko zna kako bi sve završilo da fantastični Radamel Falcao, koji je na Etihadu podsjetio na svoje najbolje dane, u 50. minuti nije promašio penal.


Manchester City vs Monaco 5-3 All Goals... by kivancyildirim791

Rijetko viđenim presingom, trkom i kontranapadima, najefikasnija europska momčad do tog trenutka uništavala je Stonesa, Otamendija i kompletnu, očajnu obranu Cityja. Guardiolina momčad na trenutke je igrala amaterski, gubila se u pogrešnim dodavanjima u obrani i teško ili nikako izlazila na kraj s nevjerojatno brzim Mbappeom, Silvom i Falcaom.

Monaco je tada vodio 2:1, City je izgledao kao razbijena vojska i Kolumbijac je imao priliku možda već u prvoj utakmici osigurati prolazak. Sterling je (možda iz zaleđa) doveo City u vodstvo u 26. minuti, no furiozni Monaco do poluvremena je okrenuo sjajnim golovima Falcaa i Mbappea, 18-godišnjaka kojemu ćemo se sigurno diviti sljedećih 15-ak godina.


No, penal koji je sam iznudio, Falcao je očajno izveo i pucao ravno u Caballera. Ne daš - primiš. Toliko izlizana i toliko prokleto točna nogometna floskula.

Jer, kako to obično biva, osam minuta kasnije će Subašić neshvatljivo propustiti Agüerov udarac u gol što će dati toliko željenu injekciju samopouzdanja domaćinima.

Zaigrao je City bolje, a nije ih omeo ni briljantan Falcaov gol za 2:3 samo tri minute kasnije. Strašan tempo koji su nametnuli u prvih 50-ak minuta utakmice počeo je umarati igrače Monaca, koji su padali iz minute u minutu, ostavljali previše prostora u sredini i počeli polako, ali sigurno gubiti utakmicu.


Puno toga ići će na dušu trenera Jardima, koji je tek u 79. minuti napravio prvu izmjenu. A do tad je već bilo 4:3. Prvo je sjajni Agüero u 71. minuti nakon kornera zabio za 3:3, a onda, inače očajni, John Stones na isti način doveo domaćine u vodstvo.

Nestala je potpuno Monacova igra. Nestalo je trke i one energije kojom su slamali domaćine, a u 82. minuti svi su ispali pri postavljanju ofsajd zamke i pred Subašića su izašla trojica igrača Cityja. Agüero je nesebično poslužio Sanea, koji je spremio loptu u praznu mrežu.


Što reći nakon ovakve utakmice? Mi, neutralni promatrači mogli smo uživati u jednoj od najluđih i najzabavnijih utakmica u povijesti Lige prvaka. Od 12 udaraca u okvir gola, osam je završilo u mreži. No, Pep Guardiola i Leonardo Jardim neće mirno spavati nakon ovakvih predstava svojih obrana.



Posebno očajni bili su Nicolas Otamendi i John Stones, koji su nam prikazali najlošiju predstavu stoperskog para jedne velike momčadi još od finala Intera i Bayerna 2010. godine i horora Demichelisa i Van Buytena.

Sretna, spretna, ali i velika pobjeda Cityja. No, s ovakvom obranom u kneževini bi mogli biti jednako dramatično kao i danas, osobito kad se uzme u obzir da je Monaco ove sezone najefikasnija momčad u Europi.

Vjerovali ili ne, Falcao i društvo u svim natjecanjima su ove sezone zabili 111 golova. Da, dobro ste pročitali. A tek je 21. veljače.


Svakome, a sigurno ovakvom Cityju mogu zabiti još dva ili tri gola, ali morat će biti puno koncentriraniji. U svakom slučaju, jedva čekamo uzvrat za tri tjedna.

 

 

 

Pročitajte više