ŠEST GOLOVA, DVA ISKLJUČENJA I PENAL Rudeš razbio Rijeku i pobjegao s dna lige

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

RUDEŠ je sa 4:2 pobijedio Rijeku u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj u 29. kolu Prve HNL!

Sudar u Kranjčevićevoj počeo je senzacionalno, Rudeš je u prvih pet minuta zabio dva gola. Rijeka je dvaput smanjivala zaostatak, a Rudeš uz dva gola Marija Budimira pobjegao na 4:2.

Probuđeni Rudeš stigao je do treće uzastopne pobjede nakon rušenja Istre i Osijeka u posljednja dva kola.

Prvake je šokirao već u drugoj minuti. Lulić je izveo slobodni udarac s desne strane, a stoper Rudeša Borevković glavom zabio za vodstvo domaćih 1:0. Nisu se gosti stigli pribrati, a već je bilo 2:0 za Rudeš. U 5. minuti Kamenar je primio loptu u kaznenom prostoru, sjajno izbacio dvojicu igrača Rijeke i zabio pod gredu za povećanje vodstva.


U nastavku je Rudeš mirno branio prednost, a Rijeka sve više pritiskala. Veliku šansu promašio je Heber u 24. minuti, a u 33. se dogodio najsporniji trenutak susreta.

Heber je petom zabio sjajan gol za 2:1 nakon asistencije s desnog boka, koju je ispod noge propustio Capan dok je stajao u zaleđu. Pomoćnik Conjar podigao je zastavicu, glavni sudac Dario Bel poništio gol Rijeke, ali nakon minute ga je ipak priznao za 2:1 na poluvremenu.

I drugi dio je počeo burno. Već u 49. minuti Rudeš je zabio treći gol. Najbolji strijelac zagrebačke momčadi Mario Budimir pogodio je za 3:1, no Rijeka se još jednom vratila u igru u 61. minuti krasnim pogotkom Domagoja Pavičića za 4:2.

Samo pet minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Župarić koji je pritom skrivio kazneni udarac i dobio drugi žuti karton.

Jedanaesterac je realizirao Budimir za 4:2 i svoj 13. ligaški pogodak sezone.

Do kraja utakmice i Rudeš je ostao s igračem manje nakon što je u 87. minuti isključen Pavić.
 

 

NK RUDEŠ - NK RIJEKA  4:2

 
RUDEŠ: Condrić - Mesarić, Pavić, Borevković, Grujević, Lulić, Kamenar, Segado, Galilea, Gazli, Budimir

RIJEKA: Sluga - Zuta, Župarić, Pereira, Leovac, Capan, Grahovac, Acosty, Čolak, Pavičić, Heber
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više