Vaha: Njemački liječnici pričaju bajke o Vrsaljku

VAHID HALILHODŽIĆ u svom dvorištu u subotu dočekuje Krunu Jurčića. U dvoboju satelita trener vidi opasnost od nametanja Jurčićevih igrača, ali i samog bivšeg Dinamovog trenera koji dakako dobro poznaje Vahinu momčad. Sve osim nastavka pobjedničkog niza, tvrdi Halilhodžić, ipak nije opcija.

"Bit će inspirirani, ali bio bih jako ljut da nas iznenade rezultatom. Ne želim da poslije utakmice krenu neke priče, od svojih igrača očekujem puno ozbiljnost", raščistio je Vaha u startu.

Na popisu ozlijeđenih igrača i dalje su Lončarić, Bišćan i Skender, ali najškakljivija je priča oko Šime Vrsaljka. Nakon operacije trbušnog zida očito se prerano vratio treningu, rez je natekao i zakomplicirao situaciju.

"Zbog loših procjena njemačkih liječnika i dopuštenja da krene s treningom već nakon tri dana Vrsaljko je opet na poštedi. Njihove priče su u rangu onih za malu djecu. Ne može se svanuti prije zore", ljut je Vaha.

Unatoč europogotku protiv Zagreba u prošlom kolu, Calello će kao prekobrojni stranac susret s Lokosima gledati s tribine. Vaha za Argentinca koji je skupo plaćen da bude Dinamov Mascherano ima samo riječi hvale.

"Za mjesto u momčadi bori se sa četvoricom igrača. Napredovao je, ozbiljan je momak koji ima kvalitete, ali i mane. Pristupom i radom nameće se u strahovitoj konkurenciji. Ademi je jači u igri glavom, Brezovec ima sjajnu dugu loptu, a tu je i Chago. Jednostavno moram kombinirati. Trebaju mi neki drugi stranci na drugim pozicijama."

"Nije realno da svi napreduju, Beqiraj je primjerice zaustavio Rukavinu"


Odužio je Vaha press konferenciju, objašnjavajući napredak još nekih igrača:

"Napredovalo je njih 90 posto. Jedan ili dvojica mogli bi još više. Nije realno da napreduju baš svi. Napredak Beqiraja zaustavio je Rukavinu, primjerice. No, imamo dobru atmosferu. Čak je Pedro Morales kao pričuva došao s nama na ručak prije utakmice. To prije nije bio slučaj. Tko god je ovdje s nama nije otpisan, ali svi moraju biti spremni da iskoriste šansu koju će sigurno dobiti."

Gračanin pozvao na prekid bojkota

U Dinamovom salonu boravio je i Branko Gračanin, u svrhu promocije akcije za pomoć legendama kluba. Gračanin je pozvao navijače da prekinu bojkot.

"Ima puno bivših igrača kojima je potrebna pomoć. Ovo je hvalevrijedna akcija. Razočaran sam dosadašnjom posjetom, ali siguran sam da će biti bolje. Pozivam i navijače na prekid bojkota; možete imati nešto protiv jedne osobe, ali ne možete bojkotirati svoj klub. Pozivam navijače da dođu na stadion", istaknuo je Gračanin.

Pročitajte više