EL CLASICO

Valverde: Odlučit ću nakon zadnjeg treninga hoće li Messi igrati u El Clasicu

Foto: EPA

U SRIJEDU od 21 sat na rasporedu je polufinale Kupa kralja u kojem ćemo gledati dvoboj Barcelone i Real Madrida.

Pitanje svih pitanja uoči dvoboja dvaju najvećih španjolskih klubova je - hoće li Lionel Messi biti spreman do srijede navečer. Podsjetimo, Argentinac je bio pošteđen treninga u ponedjeljak nakon što se ozlijedio u subotnjem remiju s Valencijom (2:2).

Španjolski su mediji izvijestili da je Leo Messi posljednjih dana trpio kontrakture u aduktoru desnog bedra te da bi zbog toga mogao propustiti sraz s Realom.

>>> Solari: Nadam se da raspored nije namjerno ovakav, Messi bi trebao igrati

"Bitno je kako se igrač osjeća"

"Ništa još nisam odlučio. Imamo još jedan trening prije El Clasica i nakon toga ćemo vidjeti u kakvom će stanju biti", rekao je Valverde na presici.

"Najvažnije od svega je kada ti igrač kaže da je spreman", dodao je pa objasnio:

"Nema veze što kažu nalazi, ako ti igrač kaže da nije spreman, moraš ga izostaviti. Ako ti kaže da se osjeća dobro i spremno za igru, onda tek razgovaraš s liječnicima i nakon toga donosiš konačnu odluku."

Nije potrebno isticati koliko bi težak udarac bio za Barcu da argentinski čarobnjak ne nastupi u srijedu.

"Nisam od onih koji vole riskirati, pogotovo ako ima još puno utakmica za odigrati, kao što je kod nas slučaj", kaže Valverde pa konačno zaključuje:

"Ako bude spreman - igrat će. Ako ne bude spreman - neće."

"Očekujemo jak Real na Camp Nouu"

Bivši trener Athletic Bilbaa potom je diskutirao o protivniku u prvoj utakmici polufinala španjolskog Kupa kralja - Realu iz Madrida.

"To je polufinale i protivnik je bitan. Tko pobijedi, ide u finale, vrijedi isto i za nas, i za njih. Real Madrid uvijek igra dobro na Camp Nouu i unatoč tome što smo mi trenutno bolji od njih u prvenstvu, oni su u delikatnom emocionalnom trenutku i očekujemo od njih da će pružiti maksimum."

Zbog ozljede sigurno neće nastupiti Jasper Cillessen, a Valverde još mora odlučiti o statusu Ousmanea Dembelea i Messija, što će učiniti nakon treninga u utorak navečer.

Pročitajte više