španjolski kup

Valverde: Znali smo da je Chumi bio suspendiran

Foto: Getty Images

BARCELONA se nakon dvomeča s Levanteom plasirala u četvrtfinale španjolskog kupa.

U prvom susretu izgubila je 1:2, no u uzvratnom ogledu na Camp Nouu poništila je Levanteovu prednost i s 3:0 se kvalificirala u daljnju fazu natjecanja koje je osvajala u posljednje četiri sezone.

Međutim, Barceloni prijeti izbacivanje zbog nastupa braniča Juana Brandariza Chumija (19) u prvoj utakmici osmine finala protiv Levantea.

Prema dostupnim informacijama Mundo Deportiva, Chumi nije imao pravo nastupa zbog kartona (peti žuti karton) koji je dobio kad je igrao za klupsku rezervnu momčad.

Barcelona je zanijekala kršenje pravila i pozvala se na pravilnik u kojem stoji da suspenzija vrijedi isključivo za natjecanje u kojem su kartoni zarađeni. Međutim, Levante je jutros podnio žalbu disciplinskoj komisiji španjolskog nogometnog saveza.

Utvrdi li se da je počinila administrativnu pogrešku, Barcelona bi mogla biti kažnjena eliminacijom.

Premda nije bio raspoložen za razgovor o spornom slučaju, Barcelonin trener Ernesto Valverde nakon uzvratne utakmice s Levanteom ipak se oglasio.

"Nema sumnje. Nismo napravili ništa protivno pravilima. Ne osjećamo se krivima. Postupili smo u skladu s pravilnikom. Bili smo upoznati s Chumijevim statusom. Znali smo da je suspendiran, ali znali smo i da imamo pravo koristiti ga u kupu", pojasnio je Ernesto Valverde.

Budući da je ždrijeb četvrtfinala zakazan za danas (18. siječnja), Barcelonin status mogao bi biti poznat već do kraja dana.

U četvrtfinale su se kvalificirali Real Madrid i Getafe, Real Betis i Sevilla, Valencia i Girona te Espanyol i Barcelona. 

Pročitajte više