LIGA PRVAKA

Van Dijk: Nemam ideju kako zaustaviti Messija

Foto: Getty Images / Guliver Image

BARCELONA i Liverpool će 1. i 7. svibnja na Nou Campu i Anfieldu igrati polufinale Lige prvaka. Katalonci su izbacili Manchester United s ukupnih 4:0 (0:1, 3:0), a Redsi eliminirali Porto 6:1 (2:0, 1:4). 

Jedan od najboljih braniča na svijetu, a po mnogima i najbolji u ovom trenutku Virgil van Dijk već razmišlja o povijesnim dvobojima s Barcom, a najviše ga brine čudesni Lionel Messi koji je zabio 10 golova u Ligi prvaka ove sezone, a u cijeloj sezoni je tresao mreže čak 45 puta u 42 utakmice.

"Iskreno, nemam ideju kako zaustaviti Messija", započeo je sjajni Nizozemac i suigrač Dejana Lovrena.

"Bit će to veliki izazovi za sve nas. Naravno, vrlo smo sretni što smo u polufinalu i to je trenutno jedina stvar koju mogu reći. Poanta je u tome da uvijek igramo skupa, nikada se ne radi o duelu jedan na jedan. Nikada ne igram sam protiv nekog napadača. Uvijek smo mi protiv njih i mislim da je to jedini način na koji se možemo dobro braniti. Bit će vrlo teško. Mislim da je Messi najbolji igrač na svijetu, ali vidjet ćemo", zaključio je Van Dijk, službeno najskuplji stoper u povijesti nogometa a Liverpool je za njega Southamptonu platio 84,6 milijuna eura.

Dakle, trenutačno najbolji igrač svijeta protiv najboljeg braniča - zagarantiran je spektakl. 

Pročitajte više