LIGE PETICE

Van Gaal objasnio zbog čega Guardiola ne može osvojiti Ligu prvaka

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY Pepa Guardiole imao je zastrašujuću sezonu u Premiershipu. Naslov su obranili u velikom stilu, prvenstvo osvojivši za jedan bod više ispred fantastičnog Liverpoola.

Španjolčeve uspjehe komentirao je proslavljeni nizozemski trener Louis van Gaal koji je u mirovini već tri godine.

"Osvajanje Premiershipa drugi put je fantastično. U Engleskoj je osvojio sve što se može osvojiti, ali u Ligi prvaka nije na toj razini. Nije uspio osvojiti Ligu prvaka ni s Bayernom ni sa Cityjem", rekao je za France Football pa nastavio:

"To je posljedica pretjerane brige za igru vlastite momčadi. Ne brine se o načinu igre protivnika. Uvijek morate poštovati svog protivnika. Guardiola i Erik ten Hag imaju visokokvalitetne momčadi za svoja prvenstva, ali to se ne odnosi na Ligu prvaka", zaključuje trofejni trener.

Guardiola Ligu prvaka nije osvojio osam godina, a posljednji put je to uspio kao trener Barcelone 2011.

Kod perfekcionista Pepa sve se zna u milimetar, otkrio je to Thiago Alcantara, Guardiolin miljenik iz doba Barcelone i Bayerna.

"Pep puno radi s videima i objašnjava vam i, recimo, govori vam o tome gdje se točno nalaze prostori u kojima biste vi trebali biti i zašto biste trebali raditi određene stvari."

Pročitajte više