LIGA PRVAKA

VAR sucu nije pokazao ključnu snimku: Llorente je igrao rukom!

Screenshot

VAR uopće nije bezgrešan, ma koliko ga njegovi zagovornici slavili. Upravo suprotno, ispada da je teško oštetio Manchester City u četvrtfinalu Lige prvaka.

U 73. minuti uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka na Etihadu, pri rezultatu 4:2 za Manchester City, kojim je taj klub prolazio Tottenham i nadoknađivao 0:1 iz prve utakmice, ubačaj Kierana Trippiera iz kornera pred golom domaćina u skoku u mrežu šalje Fernando Llorente za veliko slavlje gostiju.

Spursi su tako smanjili na poraz od jednog gola razlike koji im donosi prolaz u polufinale zbog pravila o golu u gostima. Ali sudac Cuneyt Cakir nakon konzultacija s videoasistentima traži provjeru situacije putem snimke jer postoji sumnja da je Llorente prilikom postizanja zgoditka ili neposredno ranije igrao rukom.

Činilo se da to nije bio slučaj, nego da je loptu u mrežu poslao bedrom bez ikakvog prethodnog ili istovremenog kontakta s rukom, a takav stav potvrdilo je i nekoliko različitih kuteva ponovljene i usporene snimke koja je Cakiru bila na raspolaganju pa je turski sudac pokazao na centar.

Ali nova snimka koja se pojavila, a koju Cakir nije vidio jer mu je VAR nije ponudio, pokazuje da je strijelac gola koji je Tottenham poslao u polufinale Lige prvaka, a Manchester City izbacio iz natjecanja, prije odlučujućeg gola igrao rukom.

Važno je istaknuti da se ovdje ne radi o tome da je Cakir pregledavajući snimku vidio da je Llorente dirao loptu rukom prije nego što ju je bedrom poslao u gol i onda ocijenio da je to napravio nenamjerno, nego da svi kutevi kamere i usporene snimke koje su se pokazivale sucu, ali i gledateljima meča, nisu pokazivali nikakav kontakt lopte i ruke.

Dakle ispadalo je da Llorente uopće nije igrao rukom. Ali kako svjedoči nova snimka, itekako jest.

Snimku pogledajte ovdje

Pročitajte više