HNL

VARAŽDIN - HAJDUK 0:3 Prva pobjeda Hajduka u gostima nakon šest mjeseci

Foto: PIXSELL

U SKLOPU 20. kola HNL-a Hajduk je u Varaždinu slavio s 3:0. Prva je to pobjeda Hajduka u gostima nakon čak šest mjeseci. Pejin je nakon pregleda VAR-a dosudio Hajduku tri čista penala, Caktaš je jednom promašio i jednom zabio, a treći penal je realizirao Eduok. Još je zabio i Jradi.

Bijeli su od početka krenuli s napadačkom igrom. Prva velika prilika Hajduka došla je u 13. minuti. Caktaš je pucao s 20 metara, obranio je golman Varaždina, a lopta se odbila do Eduoka koji je pogodio stativu. 

Igra se dalje nastavila, a Pejin je dobio znak da pogleda VAR. Nakon pregleda VAR-a, prvi penal za Hajduk na utakmici. Eduokov udarac zaustavio je rukom igrač Varaždina. Tudor je tražio da se pogleda VAR, sve je bilo čisto, Caktaš je uzeo loptu, ali i promašio penal. To je prvi put u povijesti HNL-a da se koristila VAR tehnologija.

Hajduka nije zaustavio promašeni penal. Gosti iz Splita nastavili su dominirati prvim dijelom dvoboja. U 29. minuti zabio je Eduok, ali nakon VAR-a Pejin je poništio gol iz čistog zaleđa napadača Hajduka. U 42. minuti Hajduk dolazi do regularnog gola. Zabio je Jradi. Napadač Bijelih izveo je kratak korner s Tahirajem i prevario obranu Varaždina i sjajno s desetak metara zakucao u mrežu. U 45. minuti najveća prilika Varaždina. Drožđek je pucao iz slobodnog udarca, ali malo pored gola.

U drugom dijelu Hajduk je nastavio napadački. U 54. minuti Tahiraj je lijepo pucao, ali lopta je pogodila gredu. U 71. minuti nakon ubačaja Jradija iz kornera Stolnik je igrao rukom, igra se nastavila, ali ubrzo je prekinuta. Pejin je išao gledati VAR i nakon pregleda pokazao na penal. Sve je bilo čisto. Caktaš je ovoga puta ipak bio precizan za 2:0.

U 90. minuti i treći penal za Hajduk na utakmici i opet nakon pregleda VAR-a, bez kojega Hajduk ne bi dobio nijedan penal, a u sve tri situacije ispravno je dosuđen kazneni udarac. Jakoliš je u zadnjim minutama pao, a srušio ga je igrač Varaždina. Pejin je pogledao VAR i pokazao na penal koji je zabio Eduok za veliku pobjedu Hajduka od 3:0.

VARAŽDIN: Nevistić - Špičić, De. Glavina, Stolnik, Novoselec - Đurasek, Do. Glavina, Roca - Drožđek, Posavec, Benko

HAJDUK: Posavec - Radić, Vučur, Ismajli - Jakoliš, Hamza, Jradi, Juranović - Jairo, Caktaš, Eduok

NK Varaždin - HNK Hajduk Split Rezultati uživo

 

Pročitajte više